Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Kilka pytań odnośnie doposażenia 5DII

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie Kilka pytań odnośnie doposażenia 5DII

Witajcie, jako że wreszcie mam swój docelowy aparat chciałem zaopatrzyć go w kilka rzeczy.
    1. Bateria - obecnie mam jeden oryginalny akumulatorek a chciałbym więcej. Czytałem na forum (stare bardzo posty), że nie warto inwestować w zamienniki. Jak sprawa ma się teraz? Czy zamiennik np hanhell (czy jakoś tak) przy cenie załóżmy 120zł to dobry wybór biorąc pod uwagę cenę chociażby phottixów i tego typu badziewia (dajmy an to 60zł) oraz oryginalnych aku (250zł)?

2. Karta pamięci - jak się sprzeda 5Dc to zostaję bez karty. Nie sądzę żebym nagrywał filmy bo nie po to kupowałem aparat więc myślę, że 8-16GB spokojnie starczy na początek a potem dokupię drugą. Teraz pytanie jaka. Z tego co czytałem to 5DII ma zapis rzędu 32MB/s więc teoretycznie 200x by wystarczyła (niby mają minimalną szybkość zapisu 30MB/s) a może doinwestować parę złotych w kartę UDMA 400x?

3. Jak spisuje się zdalny pilot RC-1? Rzeczywiście jego zasięg to max 5m czy może dalej? Chciałbym na wiosnę popróbować z zaczajki jakieś wróble porobić i wybiorę alo RC albo radiowy wyzwalacz.

4. DO makro możliwe, że będę musiał przestawiać lampę i moje pytanie jest takie czy kabelek przenoszący hot-shoe działa na zasadzie 1:1 czy jakieś niuanse w tym są? Wybrać oryginał czy łasić się na zamienniki?

Zaznaczam, że zapoznałem się w dużej mierze z wątkami na forum ale są już dość stare więc pytam tu.
    FF + trzydziestka piątka

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Kilka pytań odnośnie doposażenia 5DII

są dosyć stare?o bateriach? o kartach?

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

posty sprzed 3 lat to nie są stare? Niby wystarczy 30/60MB/s czyli któreś z Extreme Sandiska ale co z UDMA bo przecież obsługuje je 5D jest różnica?

Małe sprostowanie, wykreślamy pytanie o bateriach, faktycznie źle zobaczyłem bo temat aktualny dalej.
    FF + trzydziestka piątka

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Uprawnienia umieszczania postów