w sobote 11.09 - plener w starym zdewastowanym szpitalu po Radzieckim.
Troche wnetrz no i oczywiscie zdjecia z modelka;
zapraszam do obejrzenia:
http://www.fornet.com.pl/fotocela/ca...cb99ed5cfd261b
i oczywiscie do przedtawinia nowa strona grupy!
w sobote 11.09 - plener w starym zdewastowanym szpitalu po Radzieckim.
Troche wnetrz no i oczywiscie zdjecia z modelka;
zapraszam do obejrzenia:
http://www.fornet.com.pl/fotocela/ca...cb99ed5cfd261b
i oczywiscie do przedtawinia nowa strona grupy!
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Sorry ale zdjęcia pozowane pokazując przemocZamieszczone przez Przemek Białek
http://www.fornet.com.pl/fotocela/se...h_new_images=1
sa dla mnie mało smaczne i chyba jest wiele innych tematow do focenia.
Nie chcę oceniać wartości arytystycznej tych zdjęć, ale osobiście jestem bardzo przeciwny propagowaniu tego typu treści. Uważam, że tematy ekstremalne takie jak przemoc, wulgarność, komercjalizacja tematu śmierci są uzasadnione tylko i wyłącznie w fotografii dokumentalnej i reportażu (i to też nie zawsze). Staram się aby fotografie, które robię dawały do myślenia, ale nie poprzez budzenie lęku czy też odrazę.
Traktuj Przemku tą wypowiedź jako moje osobiste zdanie - byłem świadkiem zbyt wielu drastycznych scen w moim życiu, aby odnajdywać przyjemność w oglądaniu tego typu zdjęć.
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9
widze ze niuwaznie koloega czytal wypowiedzi pod fotkami, a jak tak to niech sobie je poczyta raz jeszcze..... i wtedy skomentuje!
Hmm, komentarze tu chyba nie mają nic do rzeczy. Mną to osobiście jakoś nie wstrząsnęło (nawet w pierwszym odruchu chciałem odpisać Hazanowi, że przesadza), ale po wypowiedzi Arkana zgadzam się, że jest tam kilka fotek, które mogą się pod tym względem nie podobać - i może powinny być jakoś specjalnie oznaczone, osobna galeria z disclaimerem itp.Zamieszczone przez Przemek Białek
Podobnie jak hazan. Niesmaczne.Zamieszczone przez hazan
Przemku: czy oceniamy fotki czy wypowiedzi pod nimi? Mamy fotki oceniac na podstawie komentarzy/tytulow? Bez sensu
.
gowno sie znacie na fotografii;sa dla mnie mało smaczne i chyba jest wiele innych tematow do focenia.
promoterem tych pomyslow byla dziewczyna ktora z bardzo dobrym wynikiem skonczyla Szkole fotgraficzna na Slask - a moze tam sa inni ludzie
pieprzenie tylko o kwiatkach i przekomazanie sie jaki obiektyw ile wyciagnie jest denne wezcie za prawdziwa fotografie a nie tylko krytykujecie bezsensu!
Chyba przesadzacie i to mocno - może to nie są kwatki i bzykające się muszki ale żeby drzstyczne ? lekka przesada. Może i fotki nie mają takiego przekazy jak zdjęcie tulipanów u babci w ogrodzie ale qrcze nie wiedziałem, że fotki z sesji są aż tak "drastyczne"![]()
Dziwna jest Wasza reakcja - ale macie do tego prawo.
P.S.
Dla mnie te fotki są mniej drastyczne niż modelka z wąsem![]()
.:: CANON G5 :: CF Lexar 128 MB :: SanDisk Ultra II 1GB ::.
>>plfoto<<
tez to twierdze, a jeszcze jak fotki sa za drastyczne to sprzedac aparaty i do kolka ruzncowego sie zapisac albo nawet forum zalozyc np: "zdrowaska"Dla mnie te fotki są mniej drastyczne niż modelka z wąsem![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Brr... ale jednak odpowiem jak komuś na poziomie:Zamieszczone przez Przemek Białek
To nie chodzi o to czy ktoś się zna na fotografii, sztuce, whatever - tylko o to, żeby uprawiając tą "sztukę" myśleć również o innych. Powtarzam, mnie to nie poruszyło jakoś specjalnie, ale łatwo jest sobie wyobrazić kogoś, kogo to mogło zwyczajnie zaboleć - ze względu na jakieś przeżycia, ogólną wrażliwość, cokolwiek. Może na Tobie nie robi takiego wrażenia widok podejrzanego typa z jakimś nożopodobnym narzędziem zamierzającego się na kobietę - ale zapewniam, że są tacy, którzy po obejrzeniu takiego zdjęcia moga nie przespać nocy.
Ty się w tej chwili zrównujesz z tą panią, która wysmarowała krzyż właśnie g* i stwierdziła, że to dzieło sztuki - bardzo się dziwiąc, że wzbudza to sprzeciw. Ja nie mam nic przeciwko, dopóki robi się takie rzeczy w zaciszu domowym, prywatnej galerii invite-only, nie rzucając się w oczy. Jednak jeśli wystawia się takie "dzieła" publicznie... to niezależnie od tego ile autor ma fakultetów, Pulitzerów, czy nagród WPF, mi się to nie podoba.
(BTW, zresztą, po co krzyż - jak to gdzieś przeczytałem, dzisiaj "nowoczesny artysta" robi kupę na środku pokoju i nazywa to postmodernizmemI zgarnia kupę kasy.. ale to inny temat)