Cytat Zamieszczone przez KrZyChUM Zobacz posta
A próbowałeś wyzwalać manualnie zdalnie Rozumiem, że u Ciebie fotki "robią się same".

W sumie Canonem tego nie próbowałem, ale do takich zabaw mam mirrorless'a Sony i apkę na telefonie. Telefon i aparat spięte są po WiFi, więc przebywam sobie gdzieś w okolicy i na telefonie widzę live co się dzieje. Jak trzeba to robię fotkę sterując z telefonu. Tyle, że efektów jeszcze nie mam... zestawiałem to kilka razy pod norą lisów ale skubane w nocy zmieniały norę. Wtedy Twój patent mógłby zadziałać.
Tak czy inaczej muszę znaleźć tę drugą norę.

--- Kolejny post ---

A jelenie też bedziesz tak focił? Poczekaj jeszcze chwilę, bo może się znudzi i wrócisz do 400mm...
To głównie do fotografii nocnej, więc podgląd kadru mi nie potrzebny.
Na zbliżające sie rykowisko na pewno nie zabieram tele , takich fot z tele mam już do obrzygania, a w taki sposób nie ma jeszcze nikt. Wole wrócić z jedna porządną nocną fotką niż kolejnymi dwudziestoma nudnymi.

Z lisami jest delikatna sprawa, wszelkie gmeranie a czasem nawet pojedyncze pojawienie się pod norą skutkuję wyniesieniem małych lisków, co w/g mojego sumienia jest nieetyczne i już mnie raz z tego powodu gryzło sumienie :P
Jak chesz próbować z liskami to poczekaj aż podrosną, takich podrośniętych raczej już nie wyniesie.