a może spyrol 96%Zamieszczone przez dixi2006
![]()
a może spyrol 96%Zamieszczone przez dixi2006
![]()
Witam,
cała ta zadyma z grypą jest dla tępaków (sorki jak kogoś uraziłem).
Łabędzia w Kostrzynie znależli 1 marca a od czwartku czy piątku (9-10 marca) robią wielką zadymę o zagrożeniu.
Chyba tylko po to, żeby pokazać jak to nasi kochani posłowie dbają o swoich obywateli.
Dobrze wypowiedział się dyrektor Parku Narodowego Ujście Warty:
że grypa, zresztą ptasia jest była i będzie, tylko wcześniej nikt tak dokładnie tego nie kontrolowal.
Zastanawiające jest to, że ptasia grypa niby przychodzi do nas z Azji, a u nas jak narazie chorują tylko ptaki które pozostaly na zimę.
pozdrawiam
ps. zdjęcia ok. ja jakoś się nie zebralem żeby popstrykać
___
Canon
Oj, bardzo się mylisz. Popatrz tu:Zamieszczone przez MarcinekP
http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,69415,3196238.html
Niezłe zapasy, nie? Zwłaszcza, że dotychczas zachorowało na ten katar niecałe 200 osób...Zamieszczone przez gazeta.pl
E tam, my fotografowaliśmy ptasią grypę w Toruniu na tydzień przed faktem, jak rząd się o niej dowiedział![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
No wiesz, jeżeli istnieje prawdziwe zagrożenie, a przynajmniej takie o którym wciąż trabi się w mediach to taką strefę się "zamyka", i dezynfekuje wszystko co się ruszam, a nie np. tylko samochody.Oj, bardzo się mylisz. Popatrz tu:Cytat:
Napisał MarcinekP
Chyba tylko po to, żeby pokazać jak to nasi kochani posłowie dbają o swoich obywateli.
http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,69415,3196238.html
W Kostrzynie zapomniano np. o pociągach, które przejeżdżają o połowe bliżej strefy zagrożenie niż samochody jadące po drodze do Gorzowa.
Nie neguje do końca zagrożenia chorobą, tylko sposób w jaki jest to przedstawiane dla społeczeństwa.Cytat:
Napisał gazeta.pl
Czy ptasią grypę można leczyć?
Dziś się uznaje, że najskuteczniejsze w przypadku ptasiej grypy są dwa leki: tamiflu i relenza. Rząd w czwartym kwartale 2006 r. zakupi 2 mln opakowań tamiflu. W przyszłym roku zapasy te najprawdopodobniej zostaną powiększone o kolejne 6 mln opakowań.
Niezłe zapasy, nie? Zwłaszcza, że dotychczas zachorowało na ten katar niecałe 200 osób...
A co do zakupu szczepionek przez Rząd Polski.
Lobbing koncernów farmaceutycznych działa i widac że dobrze działa.
Na początku zadymy z ptasią grypą w Polsce, udzielił wywiadu główny lekarz weterynarii mówiąc, że ani on ani żaden członek jego rodziny nie zaszczepią się na ptasią grypę, ponieważ nie widzi takiej konieczności, a każda szczepionka oprócz tego że zabezpiecza przed pewnymi chorobami, z drugiej strony ma 3x tyle dzialań ubocznych.
Tak z ciekawości: ile ludzi na świecie umarło na zwykłą grype, lub powikłania z nią związane w ciągu np. ostatnich 10 lat.
pozdrawiam
___
Canon
niedawno zdałem wszystkie egzaminy na studiachZamieszczone przez woyd
![]()
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
Wreszcie coś pozytywnego na ten tematZamieszczone przez FOTOGRAF
![]()
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
A ja chętnie kupię taką szczepionkę...potem jak nigdzie nie bedzei to wystawię ja na allegro i kupię sobie jakiś fajne szkiełko i bły-scotcha...![]()
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!