Jakim sprzętem zostały zrobione najlepsze zdjęcia 2013 roku? Wyniki są zaskakujące
Widzieliście ?
Jakie są Wasze opinie ?![]()
Jakim sprzętem zostały zrobione najlepsze zdjęcia 2013 roku? Wyniki są zaskakujące
Widzieliście ?
Jakie są Wasze opinie ?![]()
Fotograf robi zdjęcia nie sprzęt. To tak odnośnie tematu. Zresztą nieważne czym, ważne że te zdjęcia są faktycznie niezłe. Aczkolwiek trochę lipa dla Nikona. On się pewnie faktycznie w końcu zwinie.
trzeba to wkleić temu kolesiowi od zakładania tematów-chce "pisać "prace" będzie miał materiał
zwinie nie zwinie marketingowo leży nikon strasznie
Zaskoczony najbardziej jestem popularnością 400tki i - mimo wszystko, choć to głównie reporterka pewnie - niepopularnością niskich wartości przysłony.
Z punktu widzenia samego Canona, Canon radzi sobie bardzo dobrze. My tu narzekamy, widzimy brak innowacji i iścia do przodu. A oni realizują bliską optimum wyważoną politykę. Podobne wnioski nasuwa wypowiedz Canona na optycznych o statystykach sprzedaży. Pamiętajmy jednak, że Canon raczej nie bryluje w bezlusterkowcach.
jak ogladam swoje najlepsze zdjecia to tez mam 99% Canona i ten ostatni jeden procent z czasow przed lustrzankowych z Minolty (jeszcze nawet nie Koniki). zero przyslon ponizej f/5.6 (90% to f/8~f/11), zero czasow krotszych niz 1/320s i po rowno podzielone miedzy zoomy szerokokatny, standardowy i tele. zero stalek...
tyle chcialem powiedziec w kwesti zestawien![]()
Jak wszedłem w fotografię całe 4 latatemu to spotkałem się ze stwierdzeniem(powtarzanym do dziś) że Canon dla zawodowców, Nikon dla hobbystów. Wyniki Reutersa tylko to potwierdziły.
Da się odczuć, że twórca artykułu to fanboy nikona![]()
Świetne zdjęcia i fajnie, że canon na czele![]()
Też mam wrażenie, że autor zrobił zestawienie zniszczył sobie dzieciństwo.
Analizę używanych przysłon można by podłączyć do takiego wątku o głębi na zdjęciach.
Zresztą zamiast tej całej analizy przysłon, czasów i czułości można zacytować dowolny sensowny podręcznik o robieniu zdjęć.
zdjęcie 51![]()
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)