Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: 7d jakosc wykonania na tle 50d i 5d?

Coś już napisał

Domyślnie Odp: 7d jakosc wykonania na tle 50d i 5d?

Kto pyta nie bladzi:-D nie zadalem pytania typu, ktory kolor jest lepszy czerwony czy zolty:-P chodzilo mi o konkretne porownanie tych puszek, mialem w reku 7d i po prostu zachwycilem sie ta puszka, niestety nie mam mozliwosci pomacania 5d ani 50d:-\ mialem w reku 60d i bez szalu lekka i plastikowa.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

odniosłeś sie do forum samochodowego, tu jest tak samo
    im droższa puszka tym większy komfort

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Jestem samochodziarzem od kilku dziesięcioleci, wierzcie mi Panowie - na forach motoryzacyjnych jest niezliczona ilość pytań i odpowiedzi, których sensu trudno dociec, nawet po przeczytaniu kilkudziesięciu wypowiedzi.

Jak do tej pory, uważam, że forum CB jest kompetentne i bardzo konkretne. Czasami pytania są nieco ...hmm infantylne (tak jakoś), ale po to jest forum, kto chce pomóc - to pomoże.

W samochodach niekoniecznie wartość jest synonimem jakości - przydatności - wykonania, a o komforcie nawet nie wspomnę.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 09-12-2013 o 16:58

Miasto
    wawa

czyli ludzie płacą więcej żeby mieć gorzej?

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Ha dobre - płacą za różne cechy - jeden za sportowe osiągi - ale zero wygody,

drugi za komfort prowadzenia, ale słabe przyspieszenie,

kolejny za wygodę itd. ... o samochodach to ja mogę bez końca. Ale tu nie forum moto.

Miasto
    wawa

a za co płacą właściciele np. mercedes s? twoim zdaniem?
    ma komfort,przyspieszenie, wygodę,sportowe osiagi
    czego mu brak i za co przepłacają jego właściciele
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 09-12-2013 o 17:10

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    mialem w reku 60d i bez szalu lekka i plastikowa.
    Dokręć sobie obciążnik do gniazda na wkręt od klipsu do statywu, skoro ci za lekko

A na poważnie, to wszystko jest względne - jak dla mnie 60D w zestawie z 15-85 waży w sam raz, a po dopięciu lampy jest nawet nieco za ciężki (co to będzie, jak ja kupię w końcu tele ). Podobnie z ergonomią - jednemu podejdzie, innemu nie. Podobnie z "plastikowością" - wszystkie moje aparaty poczynając od Smieny 8m były "plastikowe" i może dlatego mi to zupełnie nie przeszkadza. I może jeszcze dlatego, że Zenit 122, plastikowy aż miło, spadł mi kiedyś z 2,5 metra na podłogę autobusu - i focił, nic mu nie było. I może jeszcze dlatego, że EOS 300 spadł mi z 1,5 m na beton i jedynym uszkodzeniem było rozbicie UV-ki na kitowym, a jakże, obiektywie. 300 w ogóle miał ze mną przerąbane - poza opisanym upadkiem zaliczył jeszcze kilka mniejszych, a poza tym całodniowy "plener" w deszczu i błocie na poligonie w Drawsku, na którym zamokło w środku i body (część zdjęć nie wyszła, bo błonę zalało), i kit, a po osuszeniu w słońcu na drugi dzień aparat focił jakby nigdy nic; poza tym podparłem się nim raz schodząc w śniegu z Pilska przy upadku, w wyniku którego zwichnąłem nogę w kostce i bylem święcie przekonany, ze to chrupnięcie to dźwięk wyłamywanego z korpusu obiektywu (jak wyjąłem zabawkę z kabury i przekonałem się, że to jednak noga, naprawdę mi ulżyło choć byłem w górach sam i w środku nocy, ze skręconą nogą, na jakichś 1300 metrach, wśród wiosennego śniegu, w garniturze i półbutach - wydarłem na Pilsko z pożal się Boże "imprezy" integracyjnej z pracy, której to imprezy absolutnie nie trawiłem i nie byłem w stanie wytrzymać). 400D też mi upadł parę razy, właził ze mną w różne dziury na fortach, obijał się o ściany, krawędzie otworów, zaznawał pyłu, wilgoci i zarodników ściennych grzybów wypełniających powietrze - i nic... Zaszkodziło mu tylko solidne zawilgocenie, takie jak parę lat wcześniej starszej 300 na poligonie drawskim. Jakoś po tym wszystkim (sorry) nie potrafię kupić poglądu, że metalowa obudowa to podstawa a "plastikowy" korpus jest z definicji i z punktu bleee, bo jest plastikowy...
    Ostatnio edytowane przez krakał ; 09-12-2013 o 17:13

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Płacą dokładnie tyle, aby mieć komfort,przyspieszenie, wygodę,sportowe osiagi. Nie jest ekonomiczny, nie jest tani w utrzymaniu, serwisie i wiele innych cech na nie.

Jak Cię stać kupuj nawet RR, gdzie spalanie jest jest proporcjonalne do temperamentu kierowcy.

Ale jest kilka równie dobrych samochodów w cenie S-Klasse i w podobnej cenie. Więcej się nie będę wypowiadał na temat samochodów - mam to na co dzień z nadmiarze, mam nadzieję becekpl, że rozumiesz.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    fora to nie śmietnik na który bezmyślnie wrzuca się co ślina na język przyniesie
    najlepiej mi się trzyma 5d,potem 7d , 50 leży w reku jako tako
    nie mając tych puszek w reku taka odpowiedz daje ci cokolwiek???
    rozumiem ze pomaszerujesz teraz do sklepu kupic 5d
    Ej, ten dział jest po to żeby zdawać wszelkie pytania. To naszym zadaniem jest żeby odpowiedzi były na poziomie.
    Wybacz ale Twoja nic nie wnosi.
    I proszę po raz któryś już żeby w tym dziale powstrzymać się od tego rodzaju komentarzy.

@krakał - świetna historia z tą nogą
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-12-2013 o 17:37
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Wracając do wątku - "plastikowość", moim zdaniem nie może być jakimś bardzo znaczącym wyznacznikiem przydatności, funkcjonalności.
    Energia w uderzeniu/zderzeniu zależy od masy i kwadratu prędkości. Czyli coś nieco lżejsze ma wcale niezłe szanse na wyjście bez szwanku w konfrontacji z czymś tam.

krakał ma rację. To, że aparat jest "pancerny" nie zawsze jest argumentem na plus, przecież nie ma służyć do wbijania gwoździ.

Mój 50D upadł z wysokości kolan i wyłamał się zaczep lampy wewnątrz, a plastikowy 1100D upadał już kilka razy i nic mu nie jest. Technologia materiałowa się rozwija i metale są zastępowane kompozytami - taki jest rozwój i nie ma co wzdychać do "pancernych" body.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów