Zaje...ste są niektóre wątki na CB![]()
Zaje...ste są niektóre wątki na CB![]()
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Takie z odległej galaktyki.
Mod mówi, że w "początkujących" tak można.
Jakoś dawno nie zaglądałem. Chyba zacznę na moje graty patrzyć z obrzydzeniem i nie wiem, czy jeszcze się przełamię żeby kiedykolwiek wziąć je do ręki. Mój staruszek 400D, kupiony w czasach wejścia na rynek, przeżył już takie rzeczy, że powinien w proch się rozsypać. Jakoś nie mam sumienia wydawać pieniędzy na nowe body jak stare śmiga, a ta cholera ciągle robi zdjęcia i nie przeszkadza mu wilgoć, kurz, mróz, itp. Kilka razy łupnąłem sprzętem i nic. Wymieniam obiektywy w najróżniejszych warunkach, odkładam na ziemię w różne miejsca i przy różnych warunkach atmosferycznych. Rozumiem dywagacje o ergonomii i wyważeniu, ale wytrzymałość obudowy? Ostatnio na obudowie mojej badziewiastej lampy błyskowej Sigmy, którą zmoczył deszcz zrobiły się jakieś plamki, których nie mogę usunąćCzy da się jej jeszcze używać ?!
Pozdrawiam
Marek/Biperek
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner