Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: 7d jakosc wykonania na tle 50d i 5d?

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie Odp: 7d jakosc wykonania na tle 50d i 5d?

Mam 5Dmk2 i 50D oraz macałem 7D - jakość konstrukcji jest bardzo zbliżona (poza brakiem wbudowanej lampy w 5D które daje wrażenie bardziej pancernej konstrukcji)
    7D macałem razem z 50D i zewnętrznie to moim zdaniem dokładnie to samo wykonanie.
    7D dla mnie to właściwie tylko taki nowszy model w stosunku do 50D. (choć Canon oficjalnie twierdził że nie)
    60D to absolutnie nie następca tylko obniżenie linii XXD do poziomu z czasów analogowych EOS 50 EOS 33 itp
    R3 + RF85LDS

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Prawdopodobnie przytulasz się do żony czy kogoś o podobnym statusie, a nie do aparatu. :P
    To by wyjaśniało sprawę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Kiedy rozwali się nam puszka albo szkło, to niewielka szkoda, najwyżej trzeba spisać sprzęt na straty i nabyć nowy. Dlatego używa się tu często tanich i słabiutkich materiałów jak np. poliwęglany.

Natomiat wiadomo, że kiedy chodzi o ochronę czegoś bardziej cennego jak np. nasz ulubiony organ, czyli mózg, przed o wiele potężniejszymi ciosami, to już zupełnie co innego. Dlatego, oczywiście, hełmy i kaski rowerowe czy futbolowe sa zawsze wykonane z czegoś naprawdę mocnego czyli stopu magnezianego badź też stali, bo co metal to metal a nie tam jakiś plastyk.
    Kulą w płot. Wszystkie nowoczesne armie przeszły na hełmy z kevlaru. Typowy plastik to może nie jest, ale na pewno to tworzywo sztuczne, a nie metal. I jakoś nie kojarzę hełmów (dla wojska, a hełm kojarzy mi się primo z wojskiem, cywile, od łojantów po bajkerów, noszą kaski) ze stopów magnezu.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

bo magnez się łyka

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Czytam i uśmiecham się do monitora, a moja żonka pyta - co mi tak wesoło...bo wesoło czytam - odpowiadam.

Tak jakby wątek gdzieś się zapodział, ale czy to takie super ważne, nie samym chlebem człowiek żyje... i magnezem.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 11-12-2013 o 17:49

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez krakał Zobacz posta
    Kulą w płot. Wszystkie nowoczesne armie przeszły na hełmy z kevlaru. Typowy plastik to może nie jest, ale na pewno to tworzywo sztuczne, a nie metal. I jakoś nie kojarzę hełmów (dla wojska, a hełm kojarzy mi się primo z wojskiem, cywile, od łojantów po bajkerów, noszą kaski) ze stopów magnezu.
    Coś ściemniasz, nie wiem jaka ostatnio moda militarna w Europie Wschodniej, ale przynajmniej US Army i NFL ciagle używaja hełmów ze stali hartowanej badź magnezowych według tego sprawdzonego wzoru:

Pickelhaube - Wikipedia, the free encyclopedia

Tak samo Darth Vader - chyba nie sadzisz, że nosił plastykowy hełm?
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 11-12-2013 o 18:38

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

No pewnie, że nie. Nie sapałby tak, bo plastikowy jest lekki.
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 11-12-2013 o 18:45

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Coś ściemniasz, nie wiem jaka ostatnio moda militarna w Europie Wschodniej, ale przynajmniej US Army i NFL ciagle używaja hełmów ze stali hartowanej badź magnezowych według tego sprawdzonego wzoru:

Pickelhaube - Wikipedia, the free encyclopedia

Tak samo Darth Vader - chyba nie sadzisz, że nosił plastykowy hełm?

YYYYYyyyyyyyy..... Tego....

US Army dawno wyprzęgła z blaszanych M1, bodaj ostatnią wojną którą w nich stoczyła była wojna wietnamska. Pikielhauba u najbardziej upikielhaubionej armii świata była ze skóry, te niklowane czy srebrzone śliczności to tylko gwardie i tym podobne elity.

O Darcie Vaderze się nie wypowiem, nie moja epoka dziejów wojskowości

YYYYYyyyyyyyy..... Tego....

US Army dawno wyprzęgła z blaszanych M1, bodaj ostatnią wojną którą w nich stoczyła była wojna wietnamska. Pikielhauba u najbardziej upikielhaubionej armii świata była ze skóry, te niklowane czy srebrzone śliczności to tylko gwardie i tym podobne elity.

Pan.kolega robi sobie jaja bo napisał, że kaski rowerowe są też z metalu a Ty się dałeś nabrać

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Poza tym to było dawano, dawno temu.....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów