Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Problem z softem 600D

Mieszany widok

Angry Problem z softem 600D

Witam, mam 600D,
    program instalacyjny z płyty raz przenosił, raz nie przenosił zdjęć do komputera i tak trwało 2 lata. Czasem trzeba było zastartować program kilkakrotnie. Od kilku tygodni przestał w ogóle przenosić.
    Za radą serwisu Canona usunęłam wgrany z płyty soft, wyłączyłam Nortona Internet Security i zaczęłam wgrywać soft ze strony Canona. Kilkukrotnie wgrywałam i za każdym razem mam info, że program jest niezgodny z moim systemem operacyjnym. Mam Win 7 64 bit...i taki soft usiłuję wgrać.
    Czy ktoś mi może pomóc?

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Problem z softem 600D

Tak z czystej ciekawości: a czemu nie karta i czytnik?

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Tak z czystej ciekawości: a czemu nie karta i czytnik?
    Bo chcę mieć program instalacyjny Canona na laptopie. On ma różne możliwości, nie tylko zczytywanie zdjęć.
    Poza tym pani w serwisie mi mówi, ze operowanie kartą nie jest dla karty bezpieczne.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Właśnie, przecież prędzej jest wyjąć kartę z body i wsadzić do czytnika. Czytnik na stałe wpięty pod USB do kompa i tylko wyciągamy karty.

Ale jedno nie wyklucza drugiego. EOS Utility jest tylko innym softem do tego samego. Czytnik kart jest "widziany" tylko jako kolejny źródło danych. Poza tym wpisanie i wypinanie kabelka do aparatu może być trochę uciążliwe na dłuższą metę.

Otwarcie klapki w aparacie wyłącza aparat i nic się nie stanie.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 07-12-2013 o 12:23

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Jest tam trochę korzyści, jak ktoś ładuje w studio foty czy jakaś produktowa fotografia gdzie wszystko można z kompa robić, ale pytanie czy Ty to robisz? Jeśli nie, to w dalszym ciągu jestem za tym, że karta w czytnik i zgrywać. Pani w serwisie niech sobie pogada, myślę że większość użytkowników wyciąga kartę zgrywa i wkłada z powrotem do aparatu i raczej rzadko się słyszy, żeby karta z tego powodu się psuła..

Możesz odinstalować to oprogramowanie z systemu, następnie zainstalować z płyty, które dostałaś z aparatem samo eos utility i zrobić aktualizację ze strony canona to powinno pomóc.
    Tu masz dokładny link do aktualizacji ze strony producenta: EOS 600D

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Sprawdzałeś na innym kablu?

Podłączasz może aparat do komputera stacjonarnego do złącz wyprowadzonych z przodu obudowy? Jeśli tak to sprawdź na złączach z tyłu. Te na obudowie niejednokrotnie połączone są z płytą główną drucikami marnej jakości.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Sprawdzałeś na innym kablu?

Podłączasz może aparat do komputera stacjonarnego do złącz wyprowadzonych z przodu obudowy? Jeśli tak to sprawdź na złączach z tyłu. Te na obudowie niejednokrotnie połączone są z płytą główną drucikami marnej jakości.
    Podłączam do laptopa który jest połączony z monitorem zewnętrznym.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Również mam W7/64 i niektóre programy wymagały uruchamiania w trybie zgodności, a EOS Utility jest 32 bitowy. Skoro komputer widzi aparat - masz ikonkę aparatu w Mój komputer, to kabel do USB jest OK. Jeżeli PPM to możesz importować w poziomu Win7 i nie trzeba EOS Utility. Czy da się to zrobić ?
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 07-12-2013 o 13:11

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Również mam W7/64 i niektóre programy wymagały uruchamiania w trybie zgodności, a EOS Utility jest 32 bitowy. Skoro komputer widzi aparat - masz ikonkę aparatu w Mój komputer, to kabel do USB jest OK. Jeżeli PPM to możesz importować w poziomu Win7 i nie trzeba EOS Utility. Czy da się to zrobić ?
    Niestety czyszczenie nie pomogło. Wgrałam softa z dyskietki i dalej nie mam aktywnych okienek w EOS Utility. Jedynym skutkiem tego czyszczenia jest to, że laptop lepiej chodzi /dziękuję :-)/.
    Napisz proszę jak za pomocą PPM można cos importować z poziomu Win 7, bo nie rozumiem tego ...

Ja z kompa robię całą postprodukcję.
    Dziękuję za link właśnie wgrywam ten update. Zobaczymy czy zadziała.
    Komputer widzi aparat, włącza się sygnał ale nie wyświetla się na pasku narzędziowym na dole ekranu taka mała ikonka aparatu, która się wyświetlała jak wszystko działało. Kiedy włączam aparat to wchodzę na EOS Utility, pokazuje się okienko ale aktywna jest w nim tylko ostatnia pozycja, czyli nie mogę zgrać zdjęć. Zmieniałam przewód, zmieniłam akumulator, i dalej nic.
    Acha, zapomniałam że wgrałam soft z płyty przed chwilą. I też nic.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów