Chyba już wystarczy tego onanizmu sprzętowego i rywalizacji. Trzeba się nauczyć robić fotki tym co się ma .
Chyba już wystarczy tego onanizmu sprzętowego i rywalizacji. Trzeba się nauczyć robić fotki tym co się ma .
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Wydaje mi się, że w wypadku długich sportów znaczenie ma przede wszystkim obiektyw. Raz, że mniej będziesz kadrować - dwa, że będzie lepsze odcięcie od tła. Nawet jak będzie sobie coś tam szumieć to nie będzie to tak bolesne.
Kadrowanie z pełnej klatki swoje wady będzie miało. Przede wszystkim wymagałoby dużego zaangażowania w obróbkę, a raczej jak sam nie raz pisałeś nie obrabiasz zdjęć za bardzo.
Mi osobiście łatwiej/szybciej obrabia się RAW'y z FF, ale to już podejrzewam zależy od konkretnego modelu aparatu.
W przypadku jpgów nie doszedłem jeszcze do ładu z D4, bo niestety na ustawieniach jpg, które sprawdzały się w D7000 D4 produkuje straszną sraczkę.
Azoty-Puławy - MMTS Kwidzyn
321.
www.cobalt.fr.pl
Nie za ciemna troszkę ta seria z Kielc?
Ciemno jak po denaturacie. Muszę to poprawić wolnym czasem, bo obróbka z lopka po meczu z wygaszoną połową hali.
www.cobalt.fr.pl
Obróbka ? To trzeba fotografować na ISO o wiele wyższym przede wszystkim. Te zdjęcia są po postu regularnie ciemne.
Robiłem na ISO auto z pomiarem skupiony. Może woielisegmentowy byłby lepszy. ISO w zakresie 3200 - 8000.
www.cobalt.fr.pl