Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś wcześniej, jeśli nie widzisz, że sam sobie zaprzeczasz to ok![]()
Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś wcześniej, jeśli nie widzisz, że sam sobie zaprzeczasz to ok![]()
SONY
Przykro mi, ale to nie moja wina że przeczytanie jednego zdania ze zrozumieniem przekracza twoje możliwości.
Zanalizujmy to na przykładzie Cobalt'owych 70-2002.8@200mm, 7D i 6D.
ISO 4000(coś około granicznej używalnej wartości w 7D), reszta parametrów bez znaczenia.
W przypadku 7D MUSIMY mieć pełny kadr, żeby uzyskać z tego zdjęcia coś użytecznego. Pełny kadr z 7D to ekwiwalent 320mm
W przypadku 6D spokojnie możemy wycropować zdjęcie w PP, tak żeby dostać ekwiwalent 320mm i w dalszym ciągu jakość obrazka będzie nie gorsza(a prawdopodobnie i lepsza) niż w przypadku 7D.
wystarczyło zacytować odpowiedź do której się odniosłeś, a tak to sam sobie zaprzeczyłeś.
Piszesz że nie ma różnicy w słabym świetle, po czym dopisujesz, że z ff można kadrować a z apsc niekoniecznie, jeśli to nie jest różnica to sorry.
Nie potrzebuje wyjaśniania na czym polegają różnice między ff/apsc.
Pozdrawiam
SONY
Niestety, ale 7D ma słabą matrycę i żadne światło tu nie pomoże. Na 6D mam więcej szczegółów.
Dobre światło tylko za sprawą: https://pl.wikipedia.org/wiki/Reflektor_przeciwlotniczy
--- Kolejny post ---
Cały czas mam 7D i zobaczę jeszcze jak współpracuje 6D z TCx1,4.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
pamiętam jak 7D wychodziło,
wszyscy się podniecali jakie szumy małe itd, pamiętam że było w zasadzie identycznie jak na moim 1Dmk3 ale więcej Mpix dawał nieco większe możliwości w 7D,
no ale czasy się zmieniają, kiedyś ISO 1600 wystarczyło do wszystkiego, a teraz ten sam stadion/ta sama hala i ten sam obiektyw i ISO 6400 trzeba dawać ;-)
co za roznica w tym wypadku czy fotografujesz 200mm, 400mm czy 50mm ?