Canon 7DII chyba był długo oczekiwanym aparatem i mimo wprowadzonych zmian (a jest ich cały ogrom) nie spełnia jednak oczekiwania reporterów (sportowych).
Szybka seria, wykrywanie migotania, wielość trybów AF i ilość p-któw (godna 5DIII) itd. To wszystko jednak mało w porównaniu z jakością obrazka (szumy matrycy).
Nie ma rady trzeba przejść na FF. Jak ktoś ma kasę to 5DIII. A jak nie to na początek przygody z FF i 6D będzie OK. ISO 8 000 i centralny AF już przyprawia mnie o zawrót głowy.
--- Kolejny post ---
Tak, to prawda, ale dużo też zależy od obiektywów. A konkretnie chodzi mi o Canona 300/2,8.
Krzysztof Cichomski natomiast jest przykładem fotografa, któremu Canon 7D nie przeszkadza: http://www.canon-board.info/sport-akcja-45/c80-duzy-i-maly-sport-w-polsce-i-niemczech-33309/index27.html ma oczywiście też na stanie Canona 300/2,8.
Nie wiem jaką szklarnię ma w tej chwili kolega RTSiak, ale Canonem 6D daje radę.
W moim przypadku największym mankamentem jest chyba to, że foto zaczyna mi się już nudzić. Odpuszczam wiele meczów (np żużel i rugby), bo wolę w tym czasie pojeździć na rowerze. Może po zakupie nowej puchy coś drgnie w druga stronę, tym bardziej, ze zima nadchodzi nieubłaganie.
--- Kolejny post ---
Bez przesady. To nie wystawa foto, tylko forum. Wymiana poglądów zawsze jest na miejscu. Ostatnio D_G zasugerował mi żeby robić na ISO 6400 i mieć lepiej naświetlone zdjęci. Trzeba to wypróbować.
--- Kolejny post ---
Nie zawsze możemy uchwycić taki moment. Dla wybierających się na kadrę (eliminacje Euro) i klubową ligę europy (miszczuf) - nie siadajcie po lewej stronie za bramką, bo sędzia biega przed obiektywem.
--- Kolejny post ---
Może należało ciaśniej wykadrować, bo stopy i tak odrastają.