Strona 34 z 56 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 559

Wątek: [cobalt] SporT

piotrek595
    Guest

Domyślnie Odp: [cobalt] SporT

Cytat Zamieszczone przez chester_jds Zobacz posta
    No nie czytasz forum? Najgorsza puszka Canona. Megaszumy, zero dynamiki, fatalny autofocus, a korpus gorszy od dwucyfrowych. Że w ogóle to zdjęcia jeszcze robi, to chyba na tym polega ten cud techniki
    Nie czytasz forum? Tak jest z każdym body canona do czasu wyjścia kolejnego modelu dla danego segmentu. Wg forumowiczów każda kolejna puszka jest gorsza od poprzedniej (czyt. gdy wyjdzie nowa pucha wiele osób chce się zabić żeby jednak kupić poprzedni model który był największym G.)
    A poza tym dobry fotograf nie patrzy na cyferki na papierze tylko robi zdjęcia. Oprócz Cobalt'a na forum jest jeszcze mistrzuniu co nazywa się Dawid Gaszyński i strzela najbardziej fajansiarską puszką FF, a ja i inni patrząc na jego foty nie widzimy żeby jego kadry pokazywały pewne niezbyt istotne wady tej puchy.

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

cobalt! A gdzie jest piłka w irlandzkiej bramce, no pytam się gdzie???

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Cytat Zamieszczone przez piotrek595 Zobacz posta
    Tak jest z każdym body canona do czasu wyjścia kolejnego modelu dla danego segmentu.
    Ale, o dziwo, tak się nie stało w przypadku z wyjściem 7D2. 7D dalej jest sztandarowym psem do bicia.

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

Ale, o dziwo, tak się nie stało w przypadku z wyjściem 7D2. 7D dalej jest sztandarowym psem do bicia.
    Mówta co chceta, ale nie paskudźmy już tej galerii pierdołami.

Canon 7DII chyba był długo oczekiwanym aparatem i mimo wprowadzonych zmian (a jest ich cały ogrom) nie spełnia jednak oczekiwania reporterów (sportowych).
    Szybka seria, wykrywanie migotania, wielość trybów AF i ilość p-któw (godna 5DIII) itd. To wszystko jednak mało w porównaniu z jakością obrazka (szumy matrycy).
    Nie ma rady trzeba przejść na FF. Jak ktoś ma kasę to 5DIII. A jak nie to na początek przygody z FF i 6D będzie OK. ISO 8 000 i centralny AF już przyprawia mnie o zawrót głowy.

--- Kolejny post ---

... Oprócz Cobalt'a na forum jest jeszcze mistrzuniu co nazywa się Dawid Gaszyński i strzela najbardziej fajansiarską puszką FF, a ja i inni patrząc na jego foty nie widzimy żeby jego kadry pokazywały pewne niezbyt istotne wady tej puchy.
    Tak, to prawda, ale dużo też zależy od obiektywów. A konkretnie chodzi mi o Canona 300/2,8.
    Krzysztof Cichomski natomiast jest przykładem fotografa, któremu Canon 7D nie przeszkadza: http://www.canon-board.info/sport-akcja-45/c80-duzy-i-maly-sport-w-polsce-i-niemczech-33309/index27.html ma oczywiście też na stanie Canona 300/2,8.
    Nie wiem jaką szklarnię ma w tej chwili kolega RTSiak, ale Canonem 6D daje radę.
    W moim przypadku największym mankamentem jest chyba to, że foto zaczyna mi się już nudzić. Odpuszczam wiele meczów (np żużel i rugby), bo wolę w tym czasie pojeździć na rowerze. Może po zakupie nowej puchy coś drgnie w druga stronę, tym bardziej, ze zima nadchodzi nieubłaganie .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Piotrus117 Zobacz posta
    Mówta co chceta, ale nie paskudźmy już tej galerii pierdołami.
    Bez przesady. To nie wystawa foto, tylko forum. Wymiana poglądów zawsze jest na miejscu. Ostatnio D_G zasugerował mi żeby robić na ISO 6400 i mieć lepiej naświetlone zdjęci. Trzeba to wypróbować.

--- Kolejny post ---

cobalt! A gdzie jest piłka w irlandzkiej bramce, no pytam się gdzie???
    Nie zawsze możemy uchwycić taki moment. Dla wybierających się na kadrę (eliminacje Euro) i klubową ligę europy (miszczuf) - nie siadajcie po lewej stronie za bramką, bo sędzia biega przed obiektywem.

--- Kolejny post ---

Fajna fota w sumie, tylko żal uciętej stopy Fabiańskiego.
    Może należało ciaśniej wykadrować, bo stopy i tak odrastają .
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Rosa Radom - Śląsk Wrocław

Mam nadzieję, że WKS odrodzi się i wróci do formy z lat 90-tych.

314. Nostalgia II-go trenera

315.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 14-10-2015 o 22:52
    www.cobalt.fr.pl

piotrek595
    Guest

Domyślnie [cobalt] SporT

Cobalt, z jakiego miejsca focisz piłkę ręczna? I przy tym siedzisz na parkiecie, na jakimś krzesełku, stoisz?
    Ostatnio znalazłem sie 1m obok bramki i fotki wyszły powiedzmy do przyjęcia (piłkarz rzucający w twoim kierunku) ale duże ryzyko uszkodzenia siebie i sprzętu...

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

Nostalgia II-go trenera
    Czyż to nie Radek?
    Ostatnio edytowane przez Piotrus117 ; 14-10-2015 o 23:01

Na Azotach-Puławy nie mam wyjścia, stoję obok bramki około 1,5÷2m obok słupka.
    Vive Kielce przeważnie też stoję, ale sporadycznie siadam na ławeczce dla foto obok bramki.

--- Kolejny post ---

Czyż to nie Radek?
    Oczywiście, że Radek zawsze był OK. Pamiętam, jak kilka ładnych lat temu po przegranym meczu pojechał jakiemuś nachalnemu ścierwojadowi: "za takie gadanie, to można w niektórych dzielnicach dostać w papę". Zwiedził kilka klubów, ale ja najbardziej pamiętam go z WKS około 2002 roku. W ubiegłym sezonie wchodził jeszcze na parkiet ze Śląskiem.
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Cobalt, z jakiego miejsca focisz piłkę ręczna? I przy tym siedzisz na parkiecie, na jakimś krzesełku, stoisz?
    Ostatnio znalazłem sie 1m obok bramki i fotki wyszły powiedzmy do przyjęcia (piłkarz rzucający w twoim kierunku) ale duże ryzyko uszkodzenia siebie i sprzętu...
    fotograf musi mieć refleks Szmala ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 34 z 56 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów