Mam taboret wędkarski i robię przeważnie z niego na piłce nożnej. Np Wisła Puławy zdjęcie nr 61÷63.
Na Finale Pucharu Polski siedziałem sobie wygodnie na krześle - zdjęcie nr 56÷60. Co do Pucharu Polski to pozdrawiam profesjonała Canoniarza (chyba z Wa-wy), który siedział po lewej stronie. Przyszedł uzbrojony w konkretny sprzęt (długa lufa i monopod + C70-200 na dodatkowym body oraz laptopik MSI). Popatrzył z politowaniem na mojego Canona 70-200/2,8 i aparacik, po czym zdjął osłonę przeciwsłoneczną ze swojego obiektywu i wtedy już widziałem co dzieje się pod bramką. Do piłki kopanej jednak 300mm potrzebne jest jak zdrowie.
Wracając do rugby, to przy canonie 70-200 musiałem przemieszczać się wzdłuż linii końcowej boiska. A i tak dziewczyny z Juvenii Kraków prawie mnie rozdeptały podczas gry w obronie, przed przyłożeniem (chyba z Lechią Gdańsk).
Przymierzam się do zakupu aluminiowych mini schodków z aluminium. Można wygodnie sobie siedzieć i wdrapać się na pierwszy lub drugi schodek ponad publiką. Widziałem coś takiego na Air Show 2013 w Radomiu.
Kilka zdjęć wrzuciłem jeszcze na FB i bloga.
--- Kolejny post ---
Deszcz jest jakimś urozmaiceniem, ale jakość zdjęcia spadła. Trochę przez ISO, a trochę za sprawą długiego czasu.
I jeszcze jedna sprawa. Teraz wiem, że Canon EOS 7D jest uszczelniony. 20 minut w średnim deszczu go nie wzrusza.
--- Kolejny post ---
Faktycznie mogłem robić więcej fotek z kolana.