Cytat Zamieszczone przez Zelber Zobacz posta
Dawno tu nie zaglądałem, tak więc odnosząc się do sportów biegano-kopanych- nie wygląda to dobrze.
-Szumy
-Bardzo często nietrafiona ostrość.
-Jakiś ciekawszych momentów właściwie brak.
-Obróbka jakaś taka szaro-bura.
Postępów brak, a nawet rzekłbym że nastąpił regres.

Żużel natomiast wygląda lepiej
Postępów nie będzie do momentu zakupu nowej puchy. Dla mnie robienie zdjęć tylko po to żeby zamieszczać je na forum nie ma już sensu. Wrzucam mniejsze zdjęcia ze znakiem wodnym, bo już znudziło mi się zgłaszanie kolejnych kradzieży zdjęć na psiarnię.
Ostre zdjęcia w rozmiarze min. 3000px wrzucam na FTP Agencji, a czasami coś z odrzutów wstawię sobie na bloga lub forum. Blog to coś na zasadzie dziennika - od maja 2014r. do początku kwietnia 2015 - 102 tematy. Nie zamieszczam wg jakiegoś klucza. Czasami 1, a czasami 7 zdjęć. Jakość nie ma znaczenia, bo i tak darmowy serwer bloga je dewastuje, no i oczywiście nie wszystkie imprezy się załapały. Nie chcę wrzucać trzech meczów piłki nożnej, wolę gdy dyscypliny się zmieniają.

A ostatnie z żużla akurat są słabe pod względem akcji. To trening młodych chłopaków. Pojedynczy zawodnik bez rywalizacji z kolegami nie wzbudza emocji. Dlatego nie ma ich na blogu .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
Może być CB ?,
bo ja reprezentuję nikogo .
Chyba muszę się w końcu nauczyć kłamać .
Nic to nie pomoże, bo bardzo często wniosek musi podbić szef w redakcji.
Ale próbuj. Czasami wystarczy wysłać link do zdjęć w portfolio. Pierwszą akredytację na Legię otrzymałem jako "fotograf niezależny" - 02.08.2014 Legia - Górnik Zabrze. Miałem już wcześniej na koncie kilka meczów. Np kadra U-21, finał Pucharu Polski, ekstraklasa rugby, speedway i ekstraklasa Górnik Łęczna.
Na Legię rugby "wystarczy" legitymacja prasowa (no może nie z Tygodnika Wędkarskiego Extaza). Podobnie na kadrę PL rugby akredytację otrzymujesz po okazaniu legitymacji.

Na początek radzę zakręcić się wokół jakiegoś klubu, portalu internetowego i gazetki regionalnej. Może to być I lub II liga piłki kopanej, bo łatwo zdjęcia sprzedać.
Kasy oczywiście ze sportu nie ma, to tylko hobby. Podliczyłem sobie 3 miesiące (wrzesień÷listopad) i wyszło mi 1760zł za fotki dla klubu, portalu internetowego i Newspix.
Śmiechu warte, bo na ślubie zarabiasz więcej w jedną noc .