Strona 25 z 56 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 559

Wątek: [cobalt] SporT

Domyślnie Odp: [cobalt] SporT

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    IMHO:
    nie ma szans na jakąkolwiek rękompensatę finansową za bezprawne wykorzystanie Twojej twórczości.
    Nie no bez jaj. Nadal w PL kradzież zdjęcia to nie kradzież roweru. Gdybym robił wystrzałowe zdjęcia jak kolega @Dawid_Gaszynski to pewnie byłbym zagotowany do bólu. Wiem jakie ma podejście policja. Nie szukają pracy za wszelką cenę, a i prokuratura olewa foto-ziutków, bo w końcu nikomu nic się nie stało. A jeszcze na sprawie musisz udokumentować dochody jakie osiągasz za podobne zdjęcie. Oczywiście bada to pan mądrala w miejscu popełnienia przestępstwa i jak mam jechać z Puław do Lubina, albo Tczewa to mi się odechciewa. Sprawa potrwa około 18 miesięcy i już całkiem jest fajnie. Ale kolega z PAP nigdy nie odpuszcza. Ma obsługę prawną za free, bo realizuje program pracodawcy i nigdzie nie zamieszcza swoich zdjęć i tu już złodziejaszek zaczyna myśleć. Dlatego fora, blogi itp miejsca to idealna pożywka dla nieuczciwych cwaniaków.

--- Kolejny post ---

Wisła Puławy - Błękitni Stargard Szczeciński (2:0) 5:1

246.Nie wiem czy coś mi to pomoże, ale wracam do rozmiaru 1200px.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec Awatar Dawid_Gaszynski
    Miasto
    Wrocław

Przede wszystkim jest tu znacznie lepszy "moment" niż na wielu ostatnich zdjęciach. Może się podobać albo i nie - kwestia gustu, ale coś się dzieje. Chodzi właśnie o to, żeby coś się działo.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

cobalt
    -gdybym choć troszkę tolerował ten "sport" ,chwaliłbym Twoje fotki
    kilka słów o własnych fotkach:
    -kilka lat temu moje fotki zostały wykorzystane w klubowym(ale komercyjnym )
    wydaniu włoskiego miesięcznika motocyklowego (fotki z Wiednia)
    -wysłałem je prywatnie dla zaprzyjaźnionego w trasie bikera
    -po kilku konsultacjach zrezygnowałem z walki,
    ale dziś szukałbym "młodego wilka" do obrony swoich praw autorskich .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Może i niepotrzebnie wydłużyłem czas do 1/640s, ale nie mogłem sobie darować podwójnego wślizgu:

247.

248.
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

Zaczyna się dziać!

Cytat Zamieszczone przez Piotrus117 Zobacz posta
    Zaczyna się dziać!
    Hm, a wcześniejsze - np babskie fanaberie: http://www.canon-board.info/sport-ak...28/index4.html #40 nr 71÷75?
    www.cobalt.fr.pl

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Ale kolega z PAP nigdy nie odpuszcza. Ma obsługę prawną za free, bo realizuje program pracodawcy i nigdzie nie zamieszcza swoich zdjęć i tu już złodziejaszek zaczyna myśleć. Dlatego fora, blogi itp miejsca to idealna pożywka dla nieuczciwych cwaniaków.
    trochę popadłeś w paranoję, wszędzie czają się złoczyńcy którzy czyhają na Twoje zdjęcia a kolega z papu może nie zamieszcza zdjeć na blogu, ale za to po każdym temacie jego zdjęciami jest wytapetowany cały polski internet, a czasem i zagraniczny, coś na ten temat wiem mi chyba nigdy nie zajumali foty z mojej strony, zawsze podwędzali z jakiejś interii czy innych portali

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    trochę popadłeś w paranoję, wszędzie czają się złoczyńcy którzy czyhają na Twoje zdjęcia a kolega z papu może nie zamieszcza zdjeć na blogu, ale za to po każdym temacie jego zdjęciami jest wytapetowany cały polski internet, a czasem i zagraniczny, coś na ten temat wiem mi chyba nigdy nie zajumali foty z mojej strony, zawsze podwędzali z jakiejś interii czy innych portali
    Chyba mylimy pojęcia. Bo jak wysłałem do agencji i ktoś to zdjęcie kupił, to chyba już okradają Interię lub WP itd.
    Np: Łęczna - Zabrze: twierdza zdobyta! - Sport - WP.PL, a tu cwany heroldzik: Łęczna - Zabrze: twierdza zdobyta! - HEROLD Targówka i nie chodzi tu o kasę, tylko niech ktoś nie zamieszcza mojego nazwiska, bo nie dostał na to zgody.

Głównie chodzi mi o zdjęcia, które ktoś przywłaszczył sobie z mojego bloga. A są to czasami kluby z budżetem 30 000 000zł na rok, pseudo portale sportowe itd. Linków nie podam, bo toczy się postępowanie i może się okazać, że piętnuję uczciwych złodziei, którzy przepraszają, robią to niekomercyjnie i ogólnie robią mi reklamę, za którą jeszcze to ja powinienem płacić.
    Teraz walę znak wodny i może przypadków naruszenia praw autorskich jest już mniej. Robienie zdjęć nie polega na przeszukiwaniu Internetu w celu ścigania osłów. Przeważnie, to ktoś znajomy przysyła mi e-maila z takimi sytuacjami.
    www.cobalt.fr.pl

Początki nałogu

no przecież WP udzielasz licencji na jedno/wielokrotną publikacje, a nie pozwalasz na dystrybucje dalej (przynajmniej tak jest zazwyczaj, ty masz dziwne te umowy )

wiec jak biorą z WP, to de fakto Ty tracisz, mi kiedyś partia polityczna w ten sposób wzięła foto i musiała zapłacić

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    no przecież WP udzielasz licencji na jedno/wielokrotną publikacje, a nie pozwalasz na dystrybucje dalej (przynajmniej tak jest zazwyczaj, ty masz dziwne te umowy )

wiec jak biorą z WP, to de fakto Ty tracisz, mi kiedyś partia polityczna w ten sposób wzięła foto i musiała zapłacić
    Nie współpracuję z WP (i podobnymi portalami) tylko typową agencją foto. I z nimi mam umowę. To oni ścigją takie nadużycia jak podałem powyżej. Agencja sprzedaje jak chce i komu chce oraz ile razy chce. Ważne, żebym z każdej transakcji miał swoją działkę.
    To co piszesz przypomina mi to jak funkcjonują Sportowe Fakty.
    www.cobalt.fr.pl

Strona 25 z 56 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów