Strona 24 z 56 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 559

Wątek: [cobalt] SporT

Domyślnie Odp: [cobalt] SporT

I tak trzymaj . Może okazać się, że Przegląd Sportowy ma to samo zdjęcie co pan Janek z www tygodnik wędkarski Extaza ?
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar RTSiak

to juz nie moja brocha, ja ani PS ani panu Jankowi zdjec wyslanych do agencji nie sprzedaje

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    to juz nie moja brocha, ja ani PS ani panu Jankowi zdjec wyslanych do agencji nie sprzedaje
    Dziwne, bo akurat Fotonews, to podwykonawca Newspix i czy chcesz, czy nie to PS sprzedajesz i pracujesz jeszcze na dodatkowego pośrednika
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec Awatar Dawid_Gaszynski
    Miasto
    Wrocław

Właściwie to nie interesuje mnie co zawierają te umowy i czy to dobry pomysł, aby je podpisywać. Nie interesują mnie również dywagacje prawne na ile autor może wyzbyć się praw do swoich zdjęć. Mnie interesuje tylko i wyłącznie o to co widzę na forum. A widzę raczej bardzo, bardzo przeciętne zdjęcia i po prostu to nijak nie przystaje i do doświadczenia, które powinieneś mieć po takim czasie, ani do sprzętu jaki używasz. Zmierzam do tego, że jeżeli faktycznie agencja wiąże Ci ręce to może lepiej po prostu pomyśleć nad jakąś inną formą prezentacji zdjęć. Może lepiej zostawiać sobie nawet tylko jedno, ale za to bardzo dobre zdjęcie. Wtedy nie będzie to może galeria, ale takie pojedyncze zdjęcia - z tym, że widowiskowe. Tymczasem ani tego dużo, ani widowiskowe.
    Co do faktu, że ktoś może pakować duże pieniądze w hobby - rozumiem. Tylko to nie zmienia faktu, że to co tu widzę moim zdaniem jest średnie, a powinno być znacznie lepsze.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Ja tam jestem zadowolony jak moja fotka lata oglądana,
    nawet za darmo.
    Ostatnio na kursie -6 pkt w WODR ,policjant bredzi o motocyklistach,
    a na fotce :ja jadacy na lodowiec Kaunertall w Austrii 2550 mnpm , miło było .
    Lubię też jak latam na fotce : z Trubadurami,Perfrctem ,OTTO i kilkoma innymi
    obojetnie czy w sieci czy książce czy gazecie.
    Taki zestaw mam w archiwum.
    Może profi każde cyknięcie przeliczają na kasę ,rozumiem ,to ich fach.
    Ale ja oddam każdą fotke za darmo,byle by się pokazała ,
    nawet w kategorii: najgorsza fotka .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Praw autorskich nigdy się nie wysyłasz, bo zawsze jest Twoje nazwisko i nazwa agencji. Tego nikt Cię nie pozbawi. Są cwaniak, którzy dają akredytację za ileś tam zdjęć za free i załatwiają wejście do bazy lotniczej. Nawet organizują pseudo konkursy na podobnych zasadach. Ale ja w to nie wchodzę. Nie można sprzedawać fotek za cenę mniejszą niż pocztówka.

Wisła wygrywa do przerwy z Blekitnymi 2:0. Dawać Lecha ?
    www.cobalt.fr.pl

Nie wyzbywasz. Telefon poprawia tylko nie zawsze dobrze.
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar RTSiak

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Dziwne, bo akurat Fotonews, to podwykonawca Newspix i czy chcesz, czy nie to PS sprzedajesz i pracujesz jeszcze na dodatkowego pośrednika
    zle mnie zrozumiales, chodzilo mi o to, ze nie ja bezposrednio zajmuje sie sprzedawaniem tych zdjec i ja jako ja za plecami agencji tez nie opycham tych zdjec (ktore juz do nich trafily... zreszta tych ktore nie trafily tym bardziej nie...) gdzies panu Jankowi czy Zbyszkowi

wszystko to i tak nie zmienia faktu ze jak chce wrzucic jakies zdjecie na forum to robie to i niczym sie nie przejmuje

I OK, ale jak Ci ktoś podprowadzi z forum zdjęcie, które sprzedała agencja, to co wtedy. Głupia sprawa.
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    jak Ci ktoś podprowadzi z forum zdjęcie, które sprzedała agencja, to co wtedy
    IMHO:
    nie ma szans na jakąkolwiek rękompensatę finansową za bezprawne wykorzystanie Twojej twórczości.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Strona 24 z 56 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów