Bo to miał być przykład pierwszy z brzegu po wpisaniu a allegrogo "60D". Można tam wyrwać taki zestaw też i taniej. A wracając do tematu to o nikonie nic Ci nie powiem jedynie tyle że miałem okazję pracować na D90 z 18-105. Nie podoba mi się w nikonie menu i w ogóle nie czuję obsługi, bo np canona dużo łatwiej mi się obsługuje szybciej mogę znaleźć jakieś ustawienie, którego potrzebuję. No ale to pewnie przez przyzwyczajenie. Rzesza żółtych by mnie pewnie wyśmiała jak by to przeczytali że lepiej się pracuje na 600d niż na D90 no ale to tylko moje zdanie. Napisałem tu o d90 nie o innym aparacie bo podejrzewam że d5200 czy tam inny nad którym się zastanawiasz pewnie ma podobnie robione menu. Kolega wcześniej polecał 50D, ale znowu to tylko używki, więc tak sobie pomyślałem że jak by Ci nie przeszkadzała trochę mniej upchana matryca to może właśnie d90 plus 19-105 nowy można mieć za 2400. Zostało by na stałkę o 35mm o której pisałes i jakieś gadżety. Popatrz sobie na sample z nikona i canona zobacz kolorystycznie które Ci bardziej odpowiadają. Nie którym ludziom między innymim mi np w nikonie przeszkadza żółtaczka. Ciężki wybór naprawdę ale musisz sam się dobrze skupić i pomyśleć bo co opinia na forum to będziesz miał większy mętlik w głowie
![]()