Co do baterii NP-E3 to wygląda na to, że da zastapić oryginalne ogniwa akumulatorkami Sanyo Eneloop i wtedy problem znika:
New life for NP-E3 battery pack (used with Canon 1D, 1DS body) Photo Gallery by PIOTR RYBARCZYK at pbase.com
Co do baterii NP-E3 to wygląda na to, że da zastapić oryginalne ogniwa akumulatorkami Sanyo Eneloop i wtedy problem znika:
New life for NP-E3 battery pack (used with Canon 1D, 1DS body) Photo Gallery by PIOTR RYBARCZYK at pbase.com
Ja już to ktoś powiedział 1-dynki uzależniają i coś w tym prawdy jest. Szczególnie patrząc u siebie jak korzystam własnie z 1DMII. Więc ja bym się skusił zdecydowanie ku Ds tym bardziej, że posiadasz 1DMIII
To dość popularny sposób upgrejdu baterii 1dsmk2
A co z nowymi zamiennikami baterii po ok 100 zł na aukcjach? Też się rozładowują?
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
Hej.
Porównałem sobie szumy z 5d classic. Jest baaaardzo podobnie. Mam wrażenie, że 1dsmkII ma szum na bardzo podobnym poziomie, jednak ten szum jest... hm.... bardziej kontrolowany? równiejszy? nie wiem jak to powiedzieć.... ale te różnice są na prawdę minimalne..... Mój wniosek: 1dsmkII jest dla tych którzy nie chuchają i nie dmuchają na sprzęt (czyli dla mnie), 5d mkI jest bardzo dobrą i tanią w tej chwili przepustką do FF
![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....