Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Pomóżcie świeżakowi :)

Domyślnie Pomóżcie świeżakowi :)

Witam
    Mam prośbę - chciałbym kupić żonie na prezent pod choinkę aparat z obiektywem ale nie znam się na tym kompletnie. Żona jest taka że na pewno poświęci czas i się zapozna ze sprzętem jak do używać żeby rzeczywiście była różnica niż w przypadku zwykłego aparatu, ale chciałbym od was poradę co jej kupić na początek. Jeżeli chodzi o sam aparat to wydaje mi się że takie coś by było dobre:

CANON 60D 60 D BODY / WSZYSTKIE KONFIGURACJE !!! (3735329806) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

natomiast nie wiem jaki obiektyw do tego. Znalazłem coś takiego:

TAMRON 18-200 CANON 5 LAT GWARANCJA PL (3711343702) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ale nie wiem czy to w ogóle będzie pasować

zależy mi żeby zdjęcia były w dobrej jakości i najlepiej żeby był niski jakiś tam współczynnik żeby można było robić zdjęcia w ciemniejszych pomieszczeniach niekoniecznie używając lampy. Ten pewnie takiej opcji nie ma to chętnie bym zobaczył jakieś propozycje ale w miarę rozsądnej cenie (do 1500). Dodam że nie specjalnie zależy mi na zoomie.

z góry dzięki

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Pomóżcie świerzakowi :)

tamron ciemny jak d...a na końcu (200mm) i bez stabilizacji

do robienia zdjęć bez lampy w ciemnych pomieszczeniach obiektyw ze światłem f2,8 lub mniej oczywiście stałe w całym zakresie

ale ma być budżetowo wiec może canon 18-135 is

Do 1500zł to jakiś obiektyw w stylu 18-50 f2.8, np TAMRON 17-50 MM F/2.8 SP AF XR DI II VC / CANON - Cyfrowe.pl

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Jak dla Pani prezent to niewielki aparat EOS 100D. Ma wszystko co mieć powinien, niewielki i fajnie się go trzyma. Do tego wcale niezły obiektyw kitowy 18-135 STM. Inna wersja, samo body i do tego "jasny" obiektyw.

Tylko jaki budżet jest na to przeznaczony ?

Kolejna sprawa, może lepiej pojechać do MM czy innego Foto i "pomacać", zobaczyć.

--- Kolejny post ---

Obiektyw taki Canon 40 mm f/2.8 EF STM + 120 zł Canon Cashback

lub komplet Lustrzanka Canon EOS 100D + ob. 18-55 IS STM + ob. 40 STM + 200 zł Canon Cashback - zwrot pieniędzy!

http://www.cyfrowe.pl/aparaty/lustrzanka-canon-eos-100d-i-ob-18-55-is-stm-i-ob-40mm-stm.html
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 05-12-2013 o 17:27

Polecam Canona 50mm 1,4

Miasto

trochę wąsko 50mm na crop-ie

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Canon 60D to dobry wybór, skoro jedno szkło i nie zoom, to do tego kup stałkę c 35 2.0 IS. Zestaw stosunkowi lekki, niewielki, iso bardzo dobre, szkło jasne ze stabilizacją. Pani będzie zadowolona. Jak budżet nie gra roli to c 35 1.4 lub sigma 35.
    Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Hej. 60d jest ok. Do tego jakieś szkiełko np tamron 17-50 w miarę jasne i fajne. Z czasem można potem coś dokupić np stałeczkę jakąś bądź tele. Wszystko w zależności od preferencji. Nie wiem na jakim etapie fotografowania jest małżonka i może się okazać że jeśli zainwestujesz tylko w stałeczkę to zacznie jej brakować ogniskowych i się zniechęci ( bo tu czy tam ja zawsze zooma w nogach mam)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Canon 60D to dobry wybór, skoro jedno szkło i nie zoom, to do tego kup stałkę c 35 2.0 IS. Zestaw stosunkowi lekki, niewielki, iso bardzo dobre, szkło jasne ze stabilizacją. Pani będzie zadowolona. Jak budżet nie gra roli to c 35 1.4 lub sigma 35.
    Pozdrawiam
    Wnoszę z początkowego wątku że skoro szkło do 1500 aparat w granicach 2500 to budżet może być pewno max 4500.

można się przyzwyczaić moim zdaniem

Miasto

Cytat Zamieszczone przez bajker83 Zobacz posta
    można się przyzwyczaić moim zdaniem

nie bardzo jak chcesz zrobić zdjęcie rodzinne w małej kawalerce

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów