Czy ktoś z Was, Drodzy Forumowicze, ma doświadczenie z ML na 6D? Jak oceniacie ten "wynalazek" i czy rzeczywiście warto to łączyć z Canon 6D? Pytam przede wszystkim pod kątek filmowania, choć foto również ważne..
Czy ktoś z Was, Drodzy Forumowicze, ma doświadczenie z ML na 6D? Jak oceniacie ten "wynalazek" i czy rzeczywiście warto to łączyć z Canon 6D? Pytam przede wszystkim pod kątek filmowania, choć foto również ważne..
nikt jeszcze nie wgral?
A jest w ogle ML do 6d??? Chyba nie ma...
Magic Lantern | Downloads
na te stronie ML
Magic Lantern | Features
jest napisane że 6D wspiera funkcje standardowe MLa a pzostałe Audio RAW Video Dual ISO w wersji BETA.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Ja się bawiłem ML w 550d oraz 60d, w sumie czasami coś mi się przydawało, ale to bardziej do fotgrafowania niż filmowania.
W 6d też bym w sumie spróbował, ale właśnie z tego powodu, iż nie ma na razie "oficjlanej" wersji do 6d to nie zamierzam ryzykować ewentualnej awarii.
Dodatm tylko, że w 550d i 60d nic się z wzwiązku z ML nie działo złego. Zero problemów jakichkolwiek, no może poza tym, że czasami nie widziałem co do czego wykorzystać![]()
Pyt do Użytkowników 6d z ml, posiadających 5d2 z ML:
Czy możemy wybierać po kilka punktów AF jak w 5d2? Magic Lantern | Features zakładka "Focus Tools"
np środkowy i okalające, lub 3 skrajne lewe?
chciałbym odświeżyć trochę wątek, czy ktoś ma ML w 6D ? jak wrażenia ? Gdzieś wyczytałem, że ML pokazuje przebieg migawki, ktoś może potwierdzić?
W 50D i 500D pokazuje
Wątek o ML: http://www.canon-board.info/oprogram...lantern-74533/
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
Tak, pokazuje przebieg w 6D. Podczas, gdy ML robi oficjalną wersję, ja ciąglę używam build OnePercent (najnowszy 17 czerwiec):
https://bitbucket.org/OtherOnePercen...n-6d/downloads
Jedną z najważniejszych funkcji dla mnie jest magic zoom, ale są inne ciekawe jak dual iso czy ETTR. Używam tego build'u od pierwszych dni z 6D.
Używałem obu wersji tzn. i builda OnePercent i oficjalnego (znaczy nocny build z gałezi 6D) jak się tylko pojawił - akurat magic zoom w buildzie OnePercent działa błędnie bo tylko na obiektywach z autofocusem (ja nie potrzebuję magic zooma na obiektywie z autofocusem) natomiast w buildzie oficjalnym działa i na tych co mają af i na tych co go nie mają czyli pleśniakach.
Oficjalny (nocny) build jest słabo testowany na 6D (lub nie testowany wcale), na buildzie OnePercent zdarzały się zwiechy wymagające wyciągnięcia baterii.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień