Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Wątek: Połączenie 6D i Canon 24-70 2.8 - do filmów?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Połączenie 6D i Canon 24-70 2.8 - do filmów?

Mam zestaw o którym piszesz (6D + 24-70 2.8 II) i do filmów jednak poleciłbym Ci jakieś szkiełko ze stabilizacją. Myślę, że Tamron 24-70 2.8 VC USD byłby odpowiedni. Chyba, że preferujesz systemowe szkła to wtedy 24-105 IS.

Coś już napisał

Tak, to dobra opcja. Wybór Canona 24-70 nastąpił ze względu to, że nie trzeba zmieniać co chwilę szkieł Czy mimo ciemniejszego światła w porównaniu do tych Samyangów, Canon spisze się dobrze?

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Do flaycama często używają samyanga 14mm/f2.8. Nie trzeba się wtedy martwić o ustawianie ostrości podczas filmowania w biegu. c16-35/f2.8L na pewno będzie bardziej uniwersalny, ale tez droższy. Ogólnie najczęściej używane szkła to właśnie c24-70L, c16-35L, albo s14.
    Trochę dziwne, że chcesz wydać taką kasę i w ogóle nie jesteś rozeznana w temacie
    Miłego dnia
    moja www

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

daje rade

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Do flaycama często używają samyanga 14mm/f2.8. Nie trzeba się wtedy martwić o ustawianie ostrości podczas filmowania w biegu. c16-35/f2.8L na pewno będzie bardziej uniwersalny, ale tez droższy. Ogólnie najczęściej używane szkła to właśnie c24-70L, c16-35L, albo s14.
    Trochę dziwne, że chcesz wydać taką kasę i w ogóle nie jesteś rozeznana w temacie
    Chcę kupić jak najlepszy obiektyw. Zależy mi na tym, aby nie trzeba było co chwilę zmieniać szkła. Cena chyba jednak coś mówi o sprzęcie, poza tym wiele filmów jest robionych właśnie tym obiektywem, ale w połączeniu z 5dMkIII, dlatego powstało w mojej głowie pytanie,czy z 6d będzie również pięknie ))

Stałki są bardzo dobre ze względu na światło, ale jak ktoś kręci w plenerze i nie ma czasu na ciągłe zmienianie szkieł to jednak warto zainwestować w coś zmiennoogniskowego, ale naprawdę na wysokim poziomie. Stąd ten temat

Swoją drogą jestem ciekawa jak wyglądałoby porównanie C 24-70L z jasnymi Samyangami w warunkach domowych tzn. sztuczne światło...
    Ostatnio edytowane przez kamila24 ; 03-12-2013 o 19:43

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

to tak z innej beczki sprzęt to polowa sukcesu druga połowa leży już w rekach osoby która ten sprzęt używa efekty końcowe ściśle ze sobą połączony

no i jeszcze post produkcja
    Ostatnio edytowane przez FOTO-PAN ; 03-12-2013 o 20:02

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez FOTO-PAN Zobacz posta
    to tak z innej beczki sprzęt to polowa sukcesu druga połowa leży już w rekach osoby która ten sprzęt używa efekty końcowe ściśle ze sobą połączony

no i jeszcze post produkcja
    Zgadza się. Ale żeby złożyć dwie połowy to trzeba mieć też tę pierwszą, czyli dobry sprzęt Zależy mi, aby każda połowa była na najwyższym poziomie. Dlatego tutaj jestem

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

A ten zestaw ma służyć tylko do filmowania? Może lepiej te 8 tyś wydać na dobrą kamerkę.
    Canona sprzętów kilka.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Gargins Zobacz posta
    A ten zestaw ma służyć tylko do filmowania? Może lepiej te 8 tyś wydać na dobrą kamerkę.

Mam ok. 14 tys. na obiektyw i body. Przeznaczenie do filmowania (teledyski, filmy reklamowe itp. Myślę, że DSLR daje spore możliwości uzyskania ciekawych efektów, bokeh itp. Poza tym to ma się wtedy dobry aparat do zdjęć To główne powody wyboru filmowania DSLR...

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Kup se Pan Sony A7 albo A7R do filmowania . Budżet akurat i zdjęcia na poziome 6D albo i lepsze nawet ...

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów