Mam zestaw o którym piszesz (6D + 24-70 2.8 II) i do filmów jednak poleciłbym Ci jakieś szkiełko ze stabilizacją. Myślę, że Tamron 24-70 2.8 VC USD byłby odpowiedni. Chyba, że preferujesz systemowe szkła to wtedy 24-105 IS.
Mam zestaw o którym piszesz (6D + 24-70 2.8 II) i do filmów jednak poleciłbym Ci jakieś szkiełko ze stabilizacją. Myślę, że Tamron 24-70 2.8 VC USD byłby odpowiedni. Chyba, że preferujesz systemowe szkła to wtedy 24-105 IS.
Tak, to dobra opcja. Wybór Canona 24-70 nastąpił ze względu to, że nie trzeba zmieniać co chwilę szkiełCzy mimo ciemniejszego światła w porównaniu do tych Samyangów, Canon spisze się dobrze?
Do flaycama często używają samyanga 14mm/f2.8. Nie trzeba się wtedy martwić o ustawianie ostrości podczas filmowania w biegu. c16-35/f2.8L na pewno będzie bardziej uniwersalny, ale tez droższy. Ogólnie najczęściej używane szkła to właśnie c24-70L, c16-35L, albo s14.
Trochę dziwne, że chcesz wydać taką kasę i w ogóle nie jesteś rozeznana w temacie![]()
Miłego dniamoja www
daje rade
Chcę kupić jak najlepszy obiektyw. Zależy mi na tym, aby nie trzeba było co chwilę zmieniać szkła. Cena chyba jednak coś mówi o sprzęcie, poza tym wiele filmów jest robionych właśnie tym obiektywem, ale w połączeniu z 5dMkIII, dlatego powstało w mojej głowie pytanie,czy z 6d będzie również pięknie))
Stałki są bardzo dobre ze względu na światło, ale jak ktoś kręci w plenerze i nie ma czasu na ciągłe zmienianie szkieł to jednak warto zainwestować w coś zmiennoogniskowego, ale naprawdę na wysokim poziomie. Stąd ten temat
Swoją drogą jestem ciekawa jak wyglądałoby porównanie C 24-70L z jasnymi Samyangami w warunkach domowych tzn. sztuczne światło...
Ostatnio edytowane przez kamila24 ; 03-12-2013 o 19:43
to tak z innej beczki sprzęt to polowa sukcesu druga połowa leży już w rekach osoby która ten sprzęt używa efekty końcowe ściśle ze sobą połączony
no i jeszcze post produkcja
Ostatnio edytowane przez FOTO-PAN ; 03-12-2013 o 20:02
A ten zestaw ma służyć tylko do filmowania? Może lepiej te 8 tyś wydać na dobrą kamerkę.
Canona sprzętów kilka.
Kup se Pan Sony A7 albo A7R do filmowania . Budżet akurat i zdjęcia na poziome 6D albo i lepsze nawet ...