Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
Cóż za rewolucyjny wynalazek, prawie jak przycisk blokady kółka trybu pracy aparatu.
Myślę, że powinni to opatentować.
Sarkazm napisany z ironią i złośliwością, tak uważam. Czy NEC, EIZO itp. produkują profesjonalne monitory graficzne z błyszczącą matrycą? Wyraziłem swoje zdanie, w którym zaznaczyłem, że nie do końca rozumiem takie, a nie inne posunięcie Apple jeśli chodzi o Retinę. Marketing i "postęp technologiczny" w postaci błyszczących jak "psu jajca" matryc nie do końca służy każdemu. Znam wielu grafików czy fotografów, którzy pracują i będą pracować na matrycy matowej i nie wynika to z "uwstecznienia się" czy braku chęci podążania za "duchem czasu". Część z nich ubolewa, że nie mogą wymienić swoich wysłużonych MacBook'ów Pro na nowszą wersję z matrycą matową w rozmiarze >17". Praca przy tego typu matrycy jest zwyczajnie bardziej komfortowa i mam tu na myśli sytuację gdy nie przebywamy w idealnie zaciemnionym pomieszczeniu, a w terenie gdzie często zabieramy ze sobą sprzęt mobilny co wynika z jego definicji.

Jakość jaką oferują stacje robocze DELL jest bardzo przyzwoita i warto pamiętać, że istnieją tego typu produkty podczas planowania nabycia sprzętu o takim, a nie innym przeznaczeniu.