Ja uzywam DELL M6800, ale wlasnie kupuje MacBook Pro. Dell jest bardzo dobry, ale tez bardzo ciezki. Wszystko zalezy do czego jeszcze taki komputer wykorzystujesz
Ja uzywam DELL M6800, ale wlasnie kupuje MacBook Pro. Dell jest bardzo dobry, ale tez bardzo ciezki. Wszystko zalezy do czego jeszcze taki komputer wykorzystujesz
mi też udało się zwiesić mojego maca pro, ale i tak nie zamieniłbym go na nic innego
Z jednej strony rozumiem sarkazm, bo przecież matryce matowe były wcześniej niż błyszczące... ale... problem w tym, że wielu producentów zupełnie je porzuciło.
Matryca błyszcząca wygląda efektowniej w sklepie, czerń jest bardziej czarna, ale jeśli nie pracujemy w piwnicy bez okien, odbicia światła są dużo bardziej dokuczliwe.
Nie wiem jak jest teraz, ale ostatnio jak sprawdzałem Mac Pro z matrycą matowa był sporo droższy niż z błyszczącą.
I w żadnym sklepie nie mieli od ręki, trzeba było czekać.
W tym kontekście pochwała dla Della brzmi już nieco inaczej.
J.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
Sarkazm napisany z ironią i złośliwością, tak uważam. Czy NEC, EIZO itp. produkują profesjonalne monitory graficzne z błyszczącą matrycą? Wyraziłem swoje zdanie, w którym zaznaczyłem, że nie do końca rozumiem takie, a nie inne posunięcie Apple jeśli chodzi o Retinę. Marketing i "postęp technologiczny" w postaci błyszczących jak "psu jajca" matryc nie do końca służy każdemu. Znam wielu grafików czy fotografów, którzy pracują i będą pracować na matrycy matowej i nie wynika to z "uwstecznienia się" czy braku chęci podążania za "duchem czasu". Część z nich ubolewa, że nie mogą wymienić swoich wysłużonych MacBook'ów Pro na nowszą wersję z matrycą matową w rozmiarze >17". Praca przy tego typu matrycy jest zwyczajnie bardziej komfortowa i mam tu na myśli sytuację gdy nie przebywamy w idealnie zaciemnionym pomieszczeniu, a w terenie gdzie często zabieramy ze sobą sprzęt mobilny co wynika z jego definicji.
Jakość jaką oferują stacje robocze DELL jest bardzo przyzwoita i warto pamiętać, że istnieją tego typu produkty podczas planowania nabycia sprzętu o takim, a nie innym przeznaczeniu.