Witajcie, sporo było spekulacji na temat pierwszego bezlusterkowca Canona, którego jestem użytkownikiem. Świetna jakość obrazu, była przymglona przez wolno działający system auto focusa, co dyskwalifikowało małego EOS-a w walce z GH2 itp. Ostatnio szukałem informacji na temat następcy M-ki, aż trafiłem na aukcje na ebay, bo podobno M2 zostało wypuszczone... ale tylko w Japonii.
Body nie różni się w wyglądzie prawie niczym, oprócz kilku zmian w rozmieszczeniu przycisków funkcyjnych itp. Z tego co można zaobserwować, nowy EOS M2, będzie miał wbudowane wi-fi. Krążą plotki, że M2 ma procesor obrazu i matrycę z 70d. Producent w Japońskich reklamach chwali się też o wieeele szybszym AF.

Tutaj link do aukcji na ebay:
Canon EOS M2 Black Body Only Wifi Hybrid Cmos AF II Mirrorless Camera NEW F S JP | eBay

A tutaj kilka fotek:

Ja mam ogromne nadzieje związane z nowym modelem EOS-a, zwłaszcza że skompletowałem cały sprzęt pod ten aparat i byłbym zachwycony gdyby ulepszono (tzn. wyeliminowano wady poprzedniej generacji) M-kę.

Jak myślicie, czy EOS M2 namiesza na rynku ?

BTW: Wszystko wygląda na to, że cena detaliczna nie będzie tak wysoka jak w przypadku poprzedniej generacji i będzie w granicach 2300 zł za body.