Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Canon EOS M2

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS M2

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Współczesna technika (czyli elektronika) pozwala na obserwację obrazu przed zarejestrowaniem bez obecności balastu w postaci mechanizmu lustra i układów pomocniczych. I to jest droga rozwoju aparatów tzw. profesjonalnych również.
    /.../

To tylko kwestia czasu, gdy wizjery elektroniczne będą lepsze od optycznych (jeśli już nie są)
    Proszę mnie obudzić kiedy już będą. Jak na razie przeżyłem kilka falstartów (m.in. na podstawie takich entuzjastycznych opinii jak twoja).
    Sorry Winnetou, to ciągle jest kicha pod względem jakości obrazu.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Ogólnie to idea aparatów bezlusterkowych jakoś nie do końca się sprawdziła.
    Być może dałeś sobie wmówić, że ideą aparatów bezlustrowych nie jest brak lustra.
    Ja podobnie jak kolega GalaktycznyMuczaczo kupiłem (ok, córka kupiła za moją namową) Canona M z obiektywem 22 mm (z bardzo podobną jak on argumentacją, wrażeniami i także w WB), pofotografowałem nim trochę i więcej na pewno nie kupię żadnej lustrzanki.
    By nie było, lustrzankami fotografuję od nn lat, gdzie nn -> ..., obecnie FF Canonem.

Ciekawe, swoją drogą, ile lat mają ludzie deklarujący taką miłość do lustrzanek? Ja zaczynałem od Smieny i Zenita, mój szwagier fotografuje jeszcze dłużej niż ja z podobnym, a może i większym maniactwem, ale obaj myślimy o przejściu na nowe alfy FF, choć dla mnie to kupa kasy na nowe szkła Zeissa. Główne, poza pieniędzmi, co mnie powstrzymuje, to za mała mobilność wizjera w Sony A7. Przecież aż się prosi, żeby wizjer był odczepiany z możliwością podłączenia go przez jakiś kabel. Poza tym Sony A7, jak dla mnie, pozamiatał.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez rsaw Zobacz posta
    .....Poza tym Sony A7, jak dla mnie, pozamiatał.
    No a widzisz dla wielu nie. Ja np. mimo że nie posiadam jakiejś wielkiej ilości szkieł canonowych nie widzę choćby jednego powodu dla którego miałbym się przesiąść na takie Sony, a rozważam obecnie kupno FFa. Co by mi to miało dać?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Na razie Sony jest śmieszne. Drogie stałki o świetle 2.8. Jak u Canona. Może jak dorobią się jasnych szkieł w sensownych cenach (55 1.8 za 999$ to kiepski żart). Kiedyś. Ponadto ponoć z baterią jest strasznie. I ten wizjer w nocy ponoć nie wyrabia za bardzo. Pod tym względem OVF jest nadal lepszy. Ale i tak jest to krok w dobrym kierunku.

Pełne uzależnienie

temat na marketing, z techniką czy inżynierią ma to już niewiele wspólnego niestety
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Proszę mnie obudzić kiedy już będą. Jak na razie przeżyłem kilka falstartów (m.in. na podstawie takich entuzjastycznych opinii jak twoja).
    Sorry Winnetou, to ciągle jest kicha pod względem jakości obrazu.
    No widzisz, Old Shatterhandzie, ja mimo widocznego entuzjazmu, ciągle mam lustrzanki, chociaż byłem kiedyś blisko kupna PanaSłonika.
    Jednak niezmiennie uważam, że dni lustra są policzone.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Na razie Sony jest śmieszne. Drogie stałki o świetle 2.8. Jak u Canona. Może jak dorobią się jasnych szkieł w sensownych cenach (55 1.8 za 999$ to kiepski żart). Kiedyś. Ponadto ponoć z baterią jest strasznie. I ten wizjer w nocy ponoć nie wyrabia za bardzo. Pod tym względem OVF jest nadal lepszy. Ale i tak jest to krok w dobrym kierunku.
    No ale to jest taki trochę śmiech przez łzy chyba. Przejrzyj sobie tę stronę do spodu jakie ładne zdjecia można porobić na poważnie.

http://www.stevehuffphoto.com/tag/sony-a7/
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 10-12-2013 o 11:51

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Czy do tego korpusu (M2) da się podpiąć obiektywy FD?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Awatar Witu
    Miasto
    Warszawa

Witajcie, sporo było spekulacji na temat pierwszego bezlusterkowca Canona, którego jestem użytkownikiem. Świetna jakość obrazu, była przymglona przez wolno działający system auto focusa, co dyskwalifikowało małego EOS-a w walce z GH2 itp. Ostatnio szukałem informacji na temat następcy M-ki, aż trafiłem na aukcje na ebay, bo podobno M2 zostało wypuszczone... ale tylko w Japonii.
    Body nie różni się w wyglądzie prawie niczym, oprócz kilku zmian w rozmieszczeniu przycisków funkcyjnych itp. Z tego co można zaobserwować, nowy EOS M2, będzie miał wbudowane wi-fi. Krążą plotki, że M2 ma procesor obrazu i matrycę z 70d. Producent w Japońskich reklamach chwali się też o wieeele szybszym AF.

Tutaj link do aukcji na ebay:
    Canon EOS M2 Black Body Only Wifi Hybrid Cmos AF II Mirrorless Camera NEW F S JP | eBay

A tutaj kilka fotek:

Ja mam ogromne nadzieje związane z nowym modelem EOS-a, zwłaszcza że skompletowałem cały sprzęt pod ten aparat i byłbym zachwycony gdyby ulepszono (tzn. wyeliminowano wady poprzedniej generacji) M-kę.

Jak myślicie, czy EOS M2 namiesza na rynku ?

BTW: Wszystko wygląda na to, że cena detaliczna nie będzie tak wysoka jak w przypadku poprzedniej generacji i będzie w granicach 2300 zł za body.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów