Ja mam ogromne nadzieje związane z nowym modelem EOS-a, zwłaszcza że skompletowałem cały sprzęt pod ten aparat i byłbym zachwycony gdyby ulepszono (tzn. wyeliminowano wady poprzedniej generacji) M-kę.
Jak myślicie, czy EOS M2 namiesza na rynku ?
BTW: Wszystko wygląda na to, że cena detaliczna nie będzie tak wysoka jak w przypadku poprzedniej generacji i będzie w granicach 2300 zł za body.
Fakt, że M2 jest sprzedawany tylko w Japonii, raczej kiepsko wróży przyszłości tego modelu u nas.
Widocznie M1 poza Japonią nie sprzedawał się najlepiej.
Czy i kiedy M2 pojawi się u nas, oto zagadka.
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Witu jakie masz szkła do M-ki?
Obecnie: 22mm f 2, 18-55, 50mm f1.8, 28-200, w najbliższym miesiącu wspaniałe 11-22.
Myślę, że warto pomyśleć nad m2, bo szczerze mówiąc to 100d nie umywa się jakością obrazka (mówię głównie o filmowaniu, bo do tego głównie wykorzystuję swoją emkę), do nowego małego eosa, który ma mieć podobne bebechy tzn. procesor obrazu i matrycę z 70d. Jednakże z takimi odważnymi tezami musimy poczekać do czasu wypuszczenia jakiegoś video sampla
Tak czy inaczej, masz rację, 100d ma standardowe mocowanie ef, więcej szkieł, to jest spora przewaga.
A jak w gorszych warunkach spisuje się 22/2 ? Mnie interesują zastosowania fotograficzne.
Edit.
Właściwie to pytanie powinno paść w tym wątku:
http://www.canon-board.info/canon-ds...ml#post1199819
Ostatnio edytowane przez Selena ; 05-01-2014 o 18:18