50d kupie za 1500 w bardzo dobryn stanie, ostatnio uciekl mi za 1750 z oryginalnym gripem, aku i karta, stan jak nowy:-\ Nie wiem czy chce sie pakowac az w tak stare body i martwi mnie tej wyswietlacz, niby wiem on zdjec nie robi, ale jak sie czlowiek przyzwyczail do luksosow, a teraz przedzie na takie cos to moze byc niezadowolony;-) no i wyczytalem juz, ze matryca w 5d jest wlasnie dosc leciwa, ze duzo lepszy obrazek uzyskam z nowych puszek apsc. Wrocmy jeszcze do tego przekadrowywania, powiedzmy mamy postac, gdzie zlapalem idealnie kadr, ale nie moge zlapac ostrosci na miejscu w ktorym chce, bo nie ma tam punktu af, w tym momencie nie moge przekadrowac, bo rozsypie mi sie caly kadr, gdzie np wszytsko idealnie mam zachowane, wiec tutaj nie lepiej sprawdzi sie, wiekszt wybir pol?
I co z tym stwierdzeniem, ze sa rzeczy wazniejsze od iso i af? Czy canon faktycznie ma taki super obrazek w porownaniu do nikona? Przeciez z matryc nikona idzie wyciaganc wiecej?gdzies widzialem wyciaganie z cieni to na nikonie obrazek dosc fajny po maksymalnym wyciagnieciu, a z canona blady, zaszumiony i prawie przezroczysty;-)