Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: Plastyka Canona, AF Nikona

Domyślnie Odp: Plastyka Canona, AF Nikona

Wypowiem się ja jako ten co zmienił barwy

Miałem Nikon D200 + 18-70/3,5-5,6 50-1,8 28-70 2,8 Makro 90 2,8 2 lampy systemowe

Po długich przemyśleniach czy mają 3K do wydania padło na 5D

A że czasem w pracy robiłem na canonie wiedziałem w co się pakuje

1 - Słabszy AF
    2 - Słabsze Iso

Co dostaje w zamian

1 - Lepsze kolory
    2 - FF

Efekt mam do sprzedania szkiełka do Nikona lub z chęcią wymienię na podobne Canona

Jak na razie nie żałuje decyzji

Coś już napisał

zgadza się d7100 jest jeszcze lepsza od d7000, ale podobno lepsza od reszty apsc;D Namieszaliście mi w głowie z tym5d i teraz znowu nie wiem co robić :/ Biorąc FF (dziadziusia) uzyskam lepszy obrazek, mniejsze szumy, lepszą dynamikę od 7d,50d, d300s lub d7000? Mimo tego, że aparat ma 9lat, ale jest FF??

Pełne uzależnienie

Jak priorytetem jest jakość obrazu i plastykę to chyba tylko średni format zostaje. Może włączmy go do tej jałowej dyskusji?

e4r5t kup cokolwiek. Jak masz zobaczyć plastykę, to zobaczysz ją w tym co nabędziesz. Ale pewnie zazwyczaj widzisz ją w zdjęciach robionych na FF jasnymi stałkami. Co nie zmienia najbardziej przykrego faktu, że jasna stałka i FF jeszcze nikogo fotografem nie uczyniły.

Czy Canon, czy Nikon oba dają obrazek prima sort. I to już od dawna. Można się spierać, prowadzić akademickie (by nie powiedzieć onanistyczne) dyskusje, ale chyba lepiej wziąć aparat i iść robić zdjęcia.

Jak chcesz po taniości w APS-C to chyba lepiej Nikon. Ma kilka tanich plastykowych słoików niezłych optycznie. Najtańsze FF to używane 5D mk I które skreślasz lub D700. Nie wiem nad czym się rozwodzić. Każdy aparat jest dobry. A z wyciąganiem z cieni nie ma co przeginać. Bo zaczyna to wyglądać sztucznie. Albo świadczy o tym, że fotograf jest kiepski i nie doświetla zdjęć.

--- Kolejny post ---

Zyskasz nieporównywalnie lepszy wizjer jeszcze.

Coś już napisał

Pojde znowu w nikona i biore model d7000 trafil mi sie w dobrej cenie na gwarancji, co prawda wolalbym wieksze body i pewniejszy chwyt jak u Canona, ale nie mozna miec wszystkiego:-\ jak sie okaze, ze spelni moich oczekiwan, zawsze moge sprzedac i wtedy kupie 7d a z czasem 5d mk ii;-) dziekuje wszystkim za poswiecony czas i pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    2-2.5 na samo body;-) spokojnie nie jestem jakims nowicjuszem, operuje juz z 5 latek lustrzankami,
    Nie jesteś nowicjuszem? 5 lat operujesz lustrzankami a pytasz co to jest przekadrowywanie? Załamałem się.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów