Zamieszczone przez
e4r5t
5d odpada z tego wzgledu, ze bedzie mial juz 9 lat, wiec watpie w trafienie zadbanej sztuki z reszta sam wiek moze spowodowac, ze cos sie sypnie, tak wiem w nowym sprzecie tez moze cos pasc, ale w 9letnim jest wieksze prawdopodobienstwo. Kolejna sprawa to nie jest uszczelniony i brak magnezowej obudowy, co jak co, ale tym razem chce aparat, ktory pozadnie lezy w dloni, jest ciezki i czuc, ze trzymam cos pozadnego, mialem chwile 7d to takim zabic mozna kogos:-D nigdy tez nie wiadomo, kiedy przyjdzie mi fotografowac w deszczu;-)
Co jest w tej plastyce Canona czego nie ma Nikon? Czy Lr i ps nie jest od tego, aby robic z obrazkiem wszystko?
Co do nowych modeli nikona, wiem troche cos zrypali, ale taki model jak d300s czy d700 bardzo dobre puchy jaki canon w tej cenie bedzie lepszy?
Aparat napisalem wyzej do czego potrzebuje, na pewno bedzie uzuwany ze szklami 50/1.8 lub 85/1.8 oraz T 17-50/2.8 ewentualnie S, T 24-70(28-75) za jakis czas pewnien kupoe 70-200/2.8 i tyle jesli chodzi o szklarnie, moze cos mnie podkusi jeszcze fisheye;-)
Jeszcze jedno mowicie plastyka canoja, a jak ona sie ma do modelu d7000? Nikoniarze, jara sie ta nowa matryca, a wy cos o niej powiedziec mozecie?:-P