Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Wydłużenie gwarancji na obiektywy z serii Sigma Global Vision!

Bywalec
    Miasto
    Ostrów

Domyślnie Wydłużenie gwarancji na obiektywy z serii Sigma Global Vision!

Info ze strony Sigma Foto

Firma K-Consult będąca wyłącznym dystrybutorem obiektywów marki Sigma w Polsce i świadoma ich najwyższej jakości informuje, że od 1 grudnia br. wprowadzona zostanie możliwość bezpłatnego przedłużenia gwarancji o rok! Wystarczy obiektyw z serii SIGMA GLOBAL VISON zakupiony w autoryzowanej sieci dystrybucji w Polsce zarejestrować na specjalnej stronie gwarancja.sigma-foto.pl.

Ten krok gwarantuje bezpłatne przedłużenie gwarancji o rok. Dotyczy to wszystkich nowych i sprzedanych już obiektywów należących do jednej z linii - CONTEMPORARY, ART, SPORT. Celem tego działania jest zwiększenie komfortu nabywców wynikającego z posiadania i użytkowania produktu marki SIGMA.

Dzięki rejestracji, gwarancja na obiektyw wyniesie 3 lata. Dla porównania obiektywy Sigma pochodzące z importu europejskiego (np. Niemiec) w polskim autoryzowanym serwisie Sigmy posiadają tylko 1 rok gwarancji (obiektywy z importu pozaeuropejskiego, nie posiadają gwarancji na terenie Europy – czytaj więcej).

Proces rejestracji jest bardzo prosty i szybki:

Wystarczy wejść na stronę, zarejestrować obiektyw, po czym wydrukować dokument potwierdzający przedłużenie gwarancji. Standardowa gwarancja polskiego dystrybutora obowiązuje 2 lata, z kolei po rejestracji ulega ona przedłużeniu i wynosi 3 lata.

Dodatkowo każdy Klient po dokonaniu rejestracji będzie również mógł dokupić kolejne 2 lata gwarancji, wydłużając tym samym okres gwarancji do 5 lat. Należy zgłosić się do sklepu gdzie został zakupiony obiektyw lub bezpośrednio do dystrybutora. Koszt dodatkowych 2 lat gwarancji wynosi 299zł brutto.

Wszystkie osoby, które zdecydują się na zakup obiektywów SIGMA lub te które są już ich szczęśliwymi posiadaczami zachęcamy do rejestracji na stronie gwarancja.sigma-foto.pl.

Sigma Foto::Centrum Prasowe::Wydłużamy gwarancję na obiektywy z serii Sigma Global Vision!

Domyślnie Odp: Wydłużenie gwarancji na obiektywy z serii Sigma Global Vision!

Cytat Zamieszczone przez robhary Zobacz posta
    Dla porównania obiektywy Sigma pochodzące z importu europejskiego (np. Niemiec) w polskim autoryzowanym serwisie Sigmy posiadają tylko 1 rok gwarancji (obiektywy z importu pozaeuropejskiego, nie posiadają gwarancji na terenie Europy – czytaj więcej).
    Sigma Foto::Centrum Prasowe::Wydłużamy gwarancję na obiektywy z serii Sigma Global Vision!
    To prawda, ale sprzedawca gwarantuje dodatkowy rok w serwisie międzynarodowym - Berlin lub Praga. A tam jakość świadczonych usług jest o klasę wyższa.
    Jeżeli obiektyw z niemieckiej dystrybucji jest prawie o 1 000zł tańszy to można to zaakceptować.
    Sigma Pro Centrum - 4 450zł Sigma 70-200 F2.8 APO EX DG OS HSM - Obiektywy tele - Obiektywy - sigma-sklep.pl
    redcoon.pl - 3 479 http://www.redcoon.pl/B247840-Sigma-...wy?refId=ceneo

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Dobry ruch ze strony Sigmy przed świętami, dłuższa gwarancja to zawsze dodatkowy atut przy zakupie obiektywu. Widać Sigma coraz poważniej trktuje klientów.
    7D MkII, C15-85, C 400 L 5.6, C35 IS 2.0 + statywy, plecaki i inne badziewie

Cytat Zamieszczone przez dapp Zobacz posta
    Dobry ruch ze strony Sigmy przed świętami, dłuższa gwarancja to zawsze dodatkowy atut przy zakupie obiektywu. Widać Sigma coraz poważniej trktuje klientów.
    Kupując w sigma Pro centrum zawsze masz 3 lata gwarancji.
    Tamron daje natomiast 5 lat (po zarejestrowaniu przez WWW w ciągu 3 miesięcy od zakupu), ale tylko z konkretnym korpusem.

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Tamron daje natomiast 5 lat (po zarejestrowaniu przez WWW w ciągu 3 miesięcy od zakupu), ale tylko z konkretnym korpusem.
    Nie 3 a 2 miesięcy od zakupu, i z konkretnym korpusem chodzi tylko o bezpłatną kalibrację bf/ff w dodatkowym okresie 3 lat.

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Kupując w sigma Pro centrum zawsze masz 3 lata gwarancji.
    Jak dopłacisz. Zawsze to masz zazwyczaj 2 + 1 rok gwarancji za dopłątą 199 PLN.
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Cytat Zamieszczone przez Demonos Zobacz posta
    Jak dopłacisz. Zawsze to masz zazwyczaj 2 + 1 rok gwarancji za dopłątą 199 PLN.
    Pytałem w sklepie Sigma Pro Centrum jak jest w przypadku obiektywu Sigma 70-200 F2.8 APO EX DG OS HSM i usłyszałem 3 lata gwarancji.

Obiektywy profesjonalnej serii EX, kupione w oficjalnej sieci dystrybucji, objęte są standardowo 3-letnią gwarancją z opcją odpłatnego wydłużenia o kolejne 2 lata. Łączny okres opieki gwarancyjnej na obiektywy profesjonalnej serii EX wynieść może łącznie 5 lat.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    Nie 3 a 2 miesięcy od zakupu, i z konkretnym korpusem chodzi tylko o bezpłatną kalibrację bf/ff w dodatkowym okresie 3 lat.
    Rejestrowałem Tamrona po 5 miesiącach i nie miałem żadnych problemów.

Bywalec Awatar McLaren
    Miasto
    Mysłowice

A rejestrował już się ktoś? Bo ja wszystkie rubryki wpadałem, ale żadnego maila od nich nie dostałem. Ani z potwierdzeniem, ani z przedłużeniem gwarancji.
    5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;

Od kogo? Od Tamrona czy od Sigmy?
    Od Tamrona powinieneś dostać certyfikat na 5 lat (chyba link do pliku .pdf).
    A za dodatkowe lata w Sigmie trzeba zapłacić: Programy gwarancyjne - Obiektywy - sigma-sklep.pl

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez McLaren Zobacz posta
    A rejestrował już się ktoś? Bo ja wszystkie rubryki wpadałem, ale żadnego maila od nich nie dostałem. Ani z potwierdzeniem, ani z przedłużeniem gwarancji.
    Ja swoją 35/1.4 rejestrowałem i dość szybko przyszedł mail z potwierdzeniem wydłużenia gwarancji.
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów