Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: [RadekGryglas] Uchodźcy z zapomnianej wojny

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: [RadekGryglas] Uchodźcy z zapomnianej wojny

Bardzo dobry reportaz, cociaz uwazam ze BW z Indochin to grzech , to do tematu pasuje. Dawno tam byles?

RadekGryglas
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Bardzo dobry reportaz, cociaz uwazam ze BW z Indochin to grzech , to do tematu pasuje. Dawno tam byles?
    Byłem w Marcu.
    Planuje wrócić w styczniu ale już do Birmy do Kaczin - kontynuować reportaż o wojnie domowej w Birmie. Tylko teraz zrobić kilka o samej wojnie w Kaczin - tam wciąż jest bardzo "gorąco"

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez RadekGryglas Zobacz posta
    Byłem w Marcu.
    Planuje wrócić w styczniu ale już do Birmy do Kaczin - kontynuować reportaż o wojnie domowej w Birmie.
    Nie masz problemu z robieniem zdjec? Ja w kwietniu przejezdzalem przez Meiktile, niecaly tydzien po rozruchach muzulmansko-buddyjskich. Przewodnik absolutnie odradzal robienie zdjec. Nie chcial sie zatrzymac w miescie, pomimo ze przejezdzalismy obok obozu dla muzulmanow, ktory nawiasem mowiac stworzony byl dla ich ochrny przed miejscowymi buddystami. Inna sprawa ze bylismy z dziecimi i raczej korespondentem wojennym nie zamierzam zostac . Oprocz zapor z drutu kolczastego na rogatkach i wojska na ulicach bylo spokojnie. Kiedys mielismy w planie przejechac z plecakiem Birme z polnocy na poludnie, ale tam na kazdej granicy wojna, wiec pozostala srodkowa i zachodnia czesc. Ale mam nadzieje ze jeszcze tam wroce, bo warto.

Powodzenia w Kaczin, tam wojna trwa juz tyle lat i ciagle po okresie "spokoju" wybucha od nowa, bezpiecznie nigdy nie bedzie.

Uprawnienia umieszczania postów