Pytanie kieruję do osób które śledzą rynek fotograficzny, kiedy można się spodziewać obniżki ceny Canon 5D Mark III?. Chciałbym dokonać zakupu w 2014 roku.
Pytanie kieruję do osób które śledzą rynek fotograficzny, kiedy można się spodziewać obniżki ceny Canon 5D Mark III?. Chciałbym dokonać zakupu w 2014 roku.
pewnie w 2014 będą tańsze niż w 2013![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
a w 2015 tansze niz w 2014
kup w azji bedziesz mial taniej juz teraz
w kuala lampur wsklepie chcial 7800 pln
Kurczę, 8 sierpnia można było kupić 5D mk3 za zero złotych.... Że też ja akuratnie w Wiedniu siedziałem![]()
Nie za zero, tylko za 9550,41 zł.
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
I nie 8 sierpnia tylko 8 października![]()
To niemal tak samo jak w tym dowcipie o tym, że w Moskwie na Placu Czerwonym rozdają samochody.
.....i sprostowanie:
Nie w Moskwie tylko w Leningradzie, nie na Placu Czerwonym tylko na Newskim Prospekcie, nie samochody tylko rowery i nie rozdają tylko kradną.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nu... Macie rację oczywiście.
Ale na poważnie, to z wyglądu "krzywej trendu ceny minimalnej" można równie dobrze mówić o stabilizacji ceny. Spadek jest minimalny, a krzywa ma tendencję do wypłaszczenia...
Cena spadnie jak będzie miał wyjść Mark IV. Raczej nie spodziewałbym się większego niż paru % spadku ceny w najbliższym czasie.
Choć dwójka pod sam koniec sprzedaży minimalnie skoczyła w górę (jak już było oficjalnie wiadomo że kolejnych dostaw nie będzie).