Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Nikon ma kłopoty

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Nikon ma kłopoty

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    gdyby cena była bardziej atrakcyjna to na pewno większość by brała jako pierwsze szkło zamiast kitowego 18-55
    Oczywiście gdybać sobie możemy ale obawiam się że tzw. większość (czyli właściciele entry level) zostaje przy kicie ewentualnie dokupując z czasem coś dłuższego. Nie patrz na sprawę z perspektywy entuzjasty tylko tych milionów co napędzają sprzedaż w najniższych segmentach i z których tak naprawdę te firmy żyją.

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Kłopoty nikona oznaczają kłopoty konsumenta, nawet istniejący duopol canon-nikon hamuje postęp. Doprowadzenie lustrzanek cyfrowych do poziomu lustrzanek analogowych już prawie się udało, wytwórcy przeszli po raz kolejny wszystkie fazy rozwoju lustrzanki analogowej cyfrze tłumacząc użytkownikom jakie to fantastyczne odkrycia robią np. guzik który blokuje pokrętło - uwierzyłbym gdyby nie to że mam na półce canona eosa 10 - takiego bez d i ze zdziwieniem stwierdzam że taki przycisk z blokadą ten wiekowy korpus posiada . Tylko większa konkurencja może doprowadzić do rzeczywistego postępu, potrzebny jest trzeci mocny gracz sony? pentax? olympus? a nie kłopoty jedynej realnej konkurencji jaką jest nikon.
    Otóż to. Sony przez jakiś czas dawało nadzieję ale poszli w zupełnie innym kierunku.
    Póki co nie widać nikogo na horyzoncie i to jest bardzo dla nas niekorzystna perspektywa.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-12-2013 o 19:06
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

I tu należy oddać hołd Canonowi, jako tej firmie, która jest najbardziej niezachwiana, stabilna i wspaniała ze wszystkich innych w branży od co najmniej ćwierci wieku mimo ciagłych błędów i drogich cen przy zupełnym braku innowacji -problemach szeroko dyskutowanych przez ekspertów na forach. A już na pewno od wprowadzenia systemu EOS za który to krok wierni klienci wylali na nia wiadra pomyj - z braku wtedy Internetu na zadrukowanym papierze.
    Łubu dubu niech żyje.

Dopiero zaczyna Awatar zbi_gniew

PAP podpisał umowę z Nikonem.. czyli zgarną 'kilku' profesjonalnych klientów do swojego NPS'a z Canona.
    Aria

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

fotografom to akurat rybka czym robią..... o ile nie mają jakiegoś swojego prywatnego systemowego szkła ... ale przesiadka chwilowo może być bolesna

--- Kolejny post ---

czyli można się spodziewać wyprzedaży systemowych szkiełek i ciałek z PAPU? fajnie
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów