Takie coś ze Spidersweb z dzisiaj. W sumie szkoda byłoby Nikona. Zawsze zacięta konkurencja działa na korzyść klienta końcowego.
Nikon ma poważne kłopoty finansowe. Wartość akcji spadła o prawie 25 procent
Takie coś ze Spidersweb z dzisiaj. W sumie szkoda byłoby Nikona. Zawsze zacięta konkurencja działa na korzyść klienta końcowego.
Nikon ma poważne kłopoty finansowe. Wartość akcji spadła o prawie 25 procent
Może być lipa. Coraz więcej ludzi zacznie przesiadać się na Canona tylko co na to canon- będzie chciał się nachapać czy może skorzystamy?
czarna puszka a raczej dwie + słoiki (to się zmienia)
Jeśli canon nie wypuści szybko jakiegoś miażdżącego bezlusterkowca to i canon może mieć problemy (w dziale foto) niedługo
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Szkoda mi Nikona, tak jak wcześniej Minolty itp.
Czasami wystarczy parę niewłaściwych (błędnych) decyzji i szala zaczyna się przechylać w druga stronę.
no własnie tak sobie pomyslałam...tak zaczeły sie kłopoty minolty....i dobra firma padła...
Nie jest to dla nas dobra wiadomość.
Jeśli Canon umocni pozycję lidera nie mając silnej konkurencji, to będzie mógł dyktować wszystkim swoje warunki.
I swoje ceny.
Nb. współczuję wszystkim tym, którzy niedawno entuzjastycznie przenosili się do Nikona.
Pewnie niebawem zaczną powracać.
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Mieli dostatecznie dużo czasu na wyciągnięcie wniosków z nieudanych modeli. Jednak nie wyciągnęli. Obecna sytuacja to tylko następstwo ich lekceważącego podejścia do jedynego swojego źródła utrzymania.
Przestali szanować Klientów od kilku lat i teraz zbierają zapłatę na jaką zasłużyli swoim zachowaniem. Prawa rynku (konkurencja) są nieuniknione i Nikon chyba o tym zapomniał. Raczej nie sądzę aby Nikon zbankrutował, ale jest to lekcja , jeżeli nie wyciągną z niej wniosków to może być.
Nie jest to dobra wiadomość. Canon boi się w tej chwili tylko Nikona. Nie ma konkurencji .Canon 90D na starcie będzie kosztował 8000zł, Canon 1500D za 4000zł nie będzie miał wizjera a 50 1,8 Mk5 kupimy za 1000zł i pewnie przednie szkło będzie plastikowe. Mam nadzieję ze Nikon się podniesie.
w sumie to artykul jest mocno spekulacyjny i wlasno-opiniowy autora. przy czym nie uwzglednia rowniez specyfiki,
bo w Nikonie co jak co ale dzial foto jakos ciagnie.
ze firma daje d* i nadszarpuje zaufanie klientow to nie nowosc. ani to, ze jej problemy dla niewolnikow systemu Canona
wcale nie sa dobra wiadomoscia...