ten drugi w Bielsku-Białej i pewnie sobie go obejrzę.... migawka w tym modelu pewnie wytrzyma więcej niż gwarantowane 200 000
ten drugi w Bielsku-Białej i pewnie sobie go obejrzę.... migawka w tym modelu pewnie wytrzyma więcej niż gwarantowane 200 000
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
ja chyba i tak pójdę najpierw w 5d classic i zobaczę czy czegoś mi brakuje
za 3,5k 1ds2 mógłbym zmienić zdanie - stąd moje pytania odnośnie tych cen
czy przebieg z eosinfo jest wiarygodny czy raczej szukać potwierdzenia z serwisu [1ds2]?
proś o RAW. RAW wrzucasz tu Camera Shutter Count dostaniesz wiarygodny wynik na tej migawce (ale to chyba nie jest całkowity wynik aparatu... choć pewności nie mam)
Przebieg niemożliwy do odczytanie chyba jest jednak w eos-info. Kiedyś czytałem w 1dII i za każdym razem był inny wynik.
Jak ten pierwszy ma przebieg 160tyś to chyba co zdjęcie był rzucany o ziemie. Ten drugi bardziej wiarygodny, ale coś było kombinowane bo ma nieoryginalną śrubkę...
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
panie! ostatnio odkryłem, że mój 4 letni 5dmkII nie ma jednej śrubki - odkręciła się.... gdzie? jak? nie mam pojęcia![]()
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
dzisiaj pewnie obejrzę:
CANON 1Ds mark II (3779484522) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
mam obecnie 40d, trochę bawiłem się 1d3 i nie bardzo wiem czego szukać żeby sprawdzić czy ten egzemplarz jest wart kupna
może jakieś sugestie?
ogólnie szukam 5d, ale jestem w stanie dopłacić do 1ds2 jeżeli będzie w ok stanie
weź jakiś obiektyw, ustaw przysłonę na max zamkniętą i sfotografuj białą ścianę na długim czasie naświetlania jednocześnie poruszaj aparatem - tym sposobem sprawdzisz czy matryca jest czysta i nieporysowana.
Migawkę sprawdza się z kolei na krótkich czasach naświetlania - od 1/1000 w górę - sprawdzisz czy zdjęcie nie ma gdzieś niepokojących czarnych lub białych pasków które mówiły by że migawka jest uszkodzona. Sprawdź śrubki, całość montażu itp....
--- Kolejny post ---
Nie nie..... brak śrubki po prawej stronie tuż pod oczkiem na pasek.... tam NA PEWNO była śrubka!![]()