Pokaż wyniki od 1 do 10 z 164

Wątek: 1Ds Mark II - czy ciagle warto kupic w 2013?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: 1Ds Mark II - czy ciagle warto kupic w 2013?

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Testowałem aparat na mojej córce wczoraj

Tak jak pisałem, aparat jest jak wyjęty z kapsuły czasu, praktycznie wogóle nie był używany, nawet pudełko, ładowarki, nawet rysy na sobie nie mają....szok

- AF wymiata, jest bardzo szybki, w porównaniu z 5Dmk3 nie widze wiekszej roznicy (testowałem na 50 1.4 czyli dość wolnym szkle tak czy owak jeśli chodzi o AF).
    - wagowo jest ciężko. Cenię sobie jednak możliwość odpięcia gripa, założenia 40mm 2.8 na 5D i posiadania kieszonkowego 5D z takim szkłem. Z 1Ds niestety nie ma takiej opcji. Puszka waży prawie 2kg z założoną 50tką.
    - tylni ekranik LCD nie umożliwia oceny ostrośći zdjęćia, jest za mały, trochę bezużyteczny.
    - ISO 3200 max...tak samo jak w 5DmkI, odpada praktycznie przy foceniu w ciemnych pomieszczeniach. 5DmkIII ze swoimi czułościami oraz szumamy (lub ich brakiem ) bije tą puszkę na łeb na szyję.

Ogólnie, zobacze jaką cenę firma będzie chciała. Gdybym miał zamieniać 5D mark I na tą puszkę to chyba jednak nie, ze wzgędu na gabaryty których zmieniać nie można.

Niemniej jednak, jest to super puszka, dla tych co potrafią ją docenić

Ja mieszkam za granicą, ale o dziwo w polsce np. na Allegro, to body widziałem za 3500-4000zł......
    Wiesz, miałem 5D1.
    Gdybym miał wybór pomiędzy 5D1 i 1Ds2 wybrałbym zawsze 1Ds2
    To jest dla przewoźnika "porównanie pomiędzy 13 miejscowym Fiatem z 2005 roku a 17 miejscowym Volvo z 2004 roku"

1Ds2 to ekskluzywny koń roboczy, na lata, na dowolną pogodę, dowolne warunki i prawie dowolne traktowanie.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 30-11-2013 o 17:16
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów