Testowałem aparat na mojej córce wczoraj
Tak jak pisałem, aparat jest jak wyjęty z kapsuły czasu, praktycznie wogóle nie był używany, nawet pudełko, ładowarki, nawet rysy na sobie nie mają....szok
- AF wymiata, jest bardzo szybki, w porównaniu z 5Dmk3 nie widze wiekszej roznicy (testowałem na 50 1.4 czyli dość wolnym szkle tak czy owak jeśli chodzi o AF).
- wagowo jest ciężko. Cenię sobie jednak możliwość odpięcia gripa, założenia 40mm 2.8 na 5D i posiadania kieszonkowego 5D z takim szkłem. Z 1Ds niestety nie ma takiej opcji. Puszka waży prawie 2kg z założoną 50tką.
- tylni ekranik LCD nie umożliwia oceny ostrośći zdjęćia, jest za mały, trochę bezużyteczny.
- ISO 3200 max...tak samo jak w 5DmkI, odpada praktycznie przy foceniu w ciemnych pomieszczeniach. 5DmkIII ze swoimi czułościami oraz szumamy (lub ich brakiem

) bije tą puszkę na łeb na szyję.
Ogólnie, zobacze jaką cenę firma będzie chciała. Gdybym miał zamieniać 5D mark I na tą puszkę to chyba jednak nie, ze wzgędu na gabaryty których zmieniać nie można.
Niemniej jednak, jest to super puszka, dla tych co potrafią ją docenić
Ja mieszkam za granicą, ale o dziwo w polsce np. na Allegro, to body widziałem za 3500-4000zł......