Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Wycena 20 sek filmu

Dopiero zaczyna

Domyślnie Wycena 20 sek filmu

Witam,

Dostałem zlecenie na stworzenie krótkiego ok 20-30 sekundowego filmu przedstawiającego zabieg medyczny.
    Obróbka to kwestia dodania kilku efektów i podłożenie muzyki.

Jak wygląda cena takiego projketu? Może Wy macie doświadczenie w takich kwestiach?

Pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Wycena 20 sek filmu

Tego nikt za Ciebie nie zrobi. Wycena swojej pracy to podstawa we wszelkiej działalności.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez gwphoto Zobacz posta
    [...]Może Wy macie doświadczenie w takich kwestiach?

Pozdrawiam
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tego nikt za Ciebie nie zrobi. Wycena swojej pracy to podstawa we wszelkiej działalności.
    Otóż to, kwota może oscylować pomiędzy 0.00 PLN a, dajmy na to 500000.00 PLN - wybieraj wedle uznania: jaki pułap zeruje Twoje koszty, jaki Cię już satysfakcjonuje finansowo, a jeszcze satysfakcjonuje zleceniodawcę, a jaki spowoduje, że nie dostaniesz tego zlecenia?
    Wariant środkowy jest idealny, pozostałe mniej, choć często nie bez plusów

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Co prawda ja na zlecenia zajmowałem się inną działalnością twórczą niż zdjęcia czy filmy ale schemat może być podobny. Policz ile czasu Ci to zajmie * stawka godzinowa, która Cię interesuje + koszty dojazdu itp + trochę grosza na amortyzację sprzętu. Wychodzi liczba. Pomnóż przez 2 (aby sobie zapewnić margines na negocjacje) i zaproponuj klientowi. Najwyżej okaże się, że następnym razem trzeba się cenić mniej lub więcej.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uprawnienia umieszczania postów