Zastanawiam sie nad zakupem 350-tki. Ogladałem zdjęcia przykladowe architektury z tego aparatu i zaskoczyły mnie blade kolory oraz co gorsza "mgiełka" spowodowana rozproszonym światłem. Chodzi o zdjęcia robione w pełnym słońcu. Prosze o komentarz![]()
Zastanawiam sie nad zakupem 350-tki. Ogladałem zdjęcia przykladowe architektury z tego aparatu i zaskoczyły mnie blade kolory oraz co gorsza "mgiełka" spowodowana rozproszonym światłem. Chodzi o zdjęcia robione w pełnym słońcu. Prosze o komentarz![]()
No cóż taka już natura 350, pomyśl może o 5D troszkę lepiej, ale najlepiej 1DS się sprawdza w architekturze.
Natomiast ja widziałem dużo zdjęć architektury z fajnymi kolorami, wysokokontrastowych oraz napewno nie było tam mgiełki. Krótko i węzłowato:Hasselem też się da kwasy robić. Kwestia wprawy![]()
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Widać ktoś kto robił te zdjęcia nie przeczytał instrukcji obsługiTe mankamenty to raczej brak umiejętności niż "przypadłość" aparatu...
Dobrze by bylo te zdjatka zobaczyc... Jakim obiektywem byly robione?Zamieszczone przez Grayou
Z mego doswiadczenia, nawek traktowany bez szacunku "kit" umiejetnie uzywany produkuje prawidlowe zdjecia.
Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:
moze ktos chce pochwalic sie swoimi zdjeciami z 350tki? chetnie obejrzę. grayou@op.pl
Od samego aparatu wazniejszy jest obiektyw - wiec prawidłowe pytanie powinno brzmieć "Prosze o fotki z aparatu X z podpietym szkłem Y" ..
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Brak kontrastu to przypadlosc obiektywu (w sloncu trzeba robic z oslona przeciwsloneczna a jeszcze lepiej dodatkowo z polarem). Do 350D to ma sie prawie nijak.Zamieszczone przez Grayou