Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Zaświetlone zdjęcia z 350D

Grayou
    Guest

Domyślnie Zaświetlone zdjęcia z 350D

Zastanawiam sie nad zakupem 350-tki. Ogladałem zdjęcia przykladowe architektury z tego aparatu i zaskoczyły mnie blade kolory oraz co gorsza "mgiełka" spowodowana rozproszonym światłem. Chodzi o zdjęcia robione w pełnym słońcu. Prosze o komentarz

zendobendo
    Guest

Domyślnie

No cóż taka już natura 350, pomyśl może o 5D troszkę lepiej, ale najlepiej 1DS się sprawdza w architekturze.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Natomiast ja widziałem dużo zdjęć architektury z fajnymi kolorami, wysokokontrastowych oraz napewno nie było tam mgiełki. Krótko i węzłowato:Hasselem też się da kwasy robić. Kwestia wprawy
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Widać ktoś kto robił te zdjęcia nie przeczytał instrukcji obsługi Te mankamenty to raczej brak umiejętności niż "przypadłość" aparatu...

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grayou
    Zastanawiam sie nad zakupem 350-tki. Ogladałem zdjęcia przykladowe architektury z tego aparatu i zaskoczyły mnie blade kolory oraz co gorsza "mgiełka" spowodowana rozproszonym światłem. Chodzi o zdjęcia robione w pełnym słońcu. Prosze o komentarz
    Dobrze by bylo te zdjatka zobaczyc... Jakim obiektywem byly robione?
    Z mego doswiadczenia, nawek traktowany bez szacunku "kit" umiejetnie uzywany produkuje prawidlowe zdjecia.
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Grayou
    Guest

Domyślnie

moze ktos chce pochwalic sie swoimi zdjeciami z 350tki? chetnie obejrzę. grayou@op.pl

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Od samego aparatu wazniejszy jest obiektyw - wiec prawidłowe pytanie powinno brzmieć "Prosze o fotki z aparatu X z podpietym szkłem Y" ..
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grayou
    Brak kontrastu to przypadlosc obiektywu (w sloncu trzeba robic z oslona przeciwsloneczna a jeszcze lepiej dodatkowo z polarem). Do 350D to ma sie prawie nijak.

Uprawnienia umieszczania postów