Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Busy 5d mark II

Domyślnie Odp: Busy 5d mark II

Ok Panowie, a powiedzcie mi jeszcze - to cykanie w body, czym może być spowodowane. Wydaje się, jakby jakiś proces się zaciął. Po przekręceniu na OFF, cyka cały czas, ustaje dopiero po paru sekundach albo po wyjęciu baterii.

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Cytat Zamieszczone przez PatrykoD Zobacz posta
    Ok Panowie, a powiedzcie mi jeszcze - to cykanie w body, czym może być spowodowane. Wydaje się, jakby jakiś proces się zaciął. Po przekręceniu na OFF, cyka cały czas, ustaje dopiero po paru sekundach albo po wyjęciu baterii.
    Stan BUSY i zgięty pin , to wymiana portu karty 150zł w serwisie (przerabiane)... A że "cyka", to możliwe, że coś (zwarcie) poszło po styku na płyte główną i jedyne co mi przychodzi do głowy, to chodzący układ czyszczenia matrycy. Jedyne co może cykać...

Zwarcie uszkodziłoby chyba płytę główną na dobre i aparat wcale by się już chyba nie włączał. A jednak bez karty działa normalnie (tak mi sie wydaje).

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

PatrykoD jak mieszkasz w wa-wie lub okolicy jest drugi autoryzowany serwis Canon Fototronik ul. Żurawia 32/34 Kontakt z Fototronik autoryzowany serwis Canon, Sunpak i Voigtlander zanieś sprawdzą diagnoza za darmo ceny naprawy konkurencyjne od tych na żytniej

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Cytat Zamieszczone przez PatrykoD Zobacz posta
    Zwarcie uszkodziłoby chyba płytę główną na dobre i aparat wcale by się już chyba nie włączał. A jednak bez karty działa normalnie (tak mi sie wydaje).
    Niekoniecznie - wszystko też zależy od ilości "szczęścia w nieszczęściu". I pozbądź się tych starych kart, co by gdzie indziej nie uszkodziło pinów.

Niestety, jestem z Kielc. No cóż, zobaczymy co się okaże i dam Wam znać . Ps, Jeśli jednak to zwarcie i poszło na płytę główną, ale działa aparat to chyba wystarczy wymienić slot kart jak mniemam, prawda?

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

KIELCE:
    Autoryzowany serwis naprawa aparatw fotograficznych i kamer video - punkty w caej Polsce

FOTO EXPERT

ul. Sienkiewicza 40

tel. 41 343 19 29

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

1) Cykanie to pewnie czyszczenie matrycy.
    2) Niektóre piny w złączu CF są krótsze a inne dłuższe.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Koniec końców body wylądowało na Żytniej w CSI. Dostałem dzisiaj rano wycenę - 250zł za "naprawę slotu", nowych części - brak. No więc zadzwoniłem, spytać czy aby nie lepiej wymienić po prostu slot kart niż go naprawiać bo z tego co wiem kosztuje to ok 350 zł, więc wolałbym dołożyć i mieć pewną część. Odpowiedziano mi, że nie, że wymiana slotu ciągnie za sobą wymianę również płyty głównej. Pierwsze słyszę... Na naprawę się zgodziłem w końcu w sumie i tak mam 6 miesięcy gwarancji na to, ale nie podoba mi się to do końca, bo albo coś ze mną jest nie tak, albo tam są właśnie tacy fachowcy.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów