Ok Panowie, a powiedzcie mi jeszcze - to cykanie w body, czym może być spowodowane. Wydaje się, jakby jakiś proces się zaciął. Po przekręceniu na OFF, cyka cały czas, ustaje dopiero po paru sekundach albo po wyjęciu baterii.
Ok Panowie, a powiedzcie mi jeszcze - to cykanie w body, czym może być spowodowane. Wydaje się, jakby jakiś proces się zaciął. Po przekręceniu na OFF, cyka cały czas, ustaje dopiero po paru sekundach albo po wyjęciu baterii.
Zwarcie uszkodziłoby chyba płytę główną na dobre i aparat wcale by się już chyba nie włączał. A jednak bez karty działa normalnie (tak mi sie wydaje).
PatrykoD jak mieszkasz w wa-wie lub okolicy jest drugi autoryzowany serwis Canon Fototronik ul. Żurawia 32/34 Kontakt z Fototronik autoryzowany serwis Canon, Sunpak i Voigtlander zanieś sprawdzą diagnoza za darmo ceny naprawy konkurencyjne od tych na żytniej
Niestety, jestem z Kielc. No cóż, zobaczymy co się okaże i dam Wam znać. Ps, Jeśli jednak to zwarcie i poszło na płytę główną, ale działa aparat to chyba wystarczy wymienić slot kart jak mniemam, prawda?
KIELCE:
Autoryzowany serwis naprawa aparatw fotograficznych i kamer video - punkty w caej Polsce
FOTO EXPERT
ul. Sienkiewicza 40
tel. 41 343 19 29
1) Cykanie to pewnie czyszczenie matrycy.
2) Niektóre piny w złączu CF są krótsze a inne dłuższe.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Koniec końców body wylądowało na Żytniej w CSI. Dostałem dzisiaj rano wycenę - 250zł za "naprawę slotu", nowych części - brak. No więc zadzwoniłem, spytać czy aby nie lepiej wymienić po prostu slot kart niż go naprawiać bo z tego co wiem kosztuje to ok 350 zł, więc wolałbym dołożyć i mieć pewną część. Odpowiedziano mi, że nie, że wymiana slotu ciągnie za sobą wymianę również płyty głównej. Pierwsze słyszę... Na naprawę się zgodziłem w końcu w sumie i tak mam 6 miesięcy gwarancji na to, ale nie podoba mi się to do końca, bo albo coś ze mną jest nie tak, albo tam są właśnie tacy fachowcy.