Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: obiektyw do canon eos 1100d

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: obiektyw do canon eos 1100d

Najważniejsze - czytajmy ze zrozumieniem! A więc "Ma byc wykorzytywany do panoram jak i do zdjec osob". Ja to zrozumiałem (szczególnie te panoramy), że dziewczynie potrzebny jest w miarę uniwersalny obiektyw, ale taki do wszystkiego, przede wszystkim na urlop, ale nie do wykonywania zdjęć atelierowych. No i body, to nie jest 1dS, tylko 1100d. Ot chodzi o porządne odbitki z wyjazdu z narzeczonym, ale i o niezłe efektowne zdjęcia np. na fotoblog, czy tylko facebook.

Właśnie dlatego uważam, że najlepszą opcją będzie rozejrzenie się za Tamronem AF 18-270mm. A właśnie że tak! W tej cenie się go kupi, a żeby niepotrzebnie nie uzasadniać, to może posłużę się cudzym tekstem z AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD – mały obiektyw na wielkie wakacje Ť Fotoblogia.pl

Oczywiście, do tego, jako mały bonusik, przydałaby się stała pięćdziesiątka z otworem 1.8 (całkiem tanio można kupić, a później nie chce się jej zdejmować z korpusu). Przemyślcie temat, dla kogo, do jakiego body i na jakie okazje i być może również przyznacie rację, że tamron naprawdę dziewczynę zadowoli.

Aha, ja myślę, że kita to ona do tego aparatu już ma, a więc doradzanie czegoś w tym samym zakresie ogniskowych, do tego body trochę mija się z celem.
    Ostatnio edytowane przez Janusz_K ; 24-11-2013 o 16:58

Uprawnienia umieszczania postów