Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 63

Wątek: Sigma 30/1.4 DC HSM - fotki

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    No muszę przyznać że mnie te zdjęcia przekonują Teraz tylko znaleść ostry egzemplaz...
    Co rozumiesz przez określenie "ostra"? Moją S30 kupilem wysylkowo i nie różni się od innych które mialem okazję używać w tym jedną na nikonie.
    pozdrawiam Krzysiek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

wiecej pod tym linkiem (wywolane z rawow bez obrobki)
    http://rapidshare.com/files/14114508..._30mm.zip.html
    | Canon 40D | Canon 17-85mm f/4.0-5.6 IS | Canon 70-200f/4.0L | Sigma 30mm f/1.4 DC HSM | 2x PQI 8GB | fajna torba |
    | MacBook Pro 15,4" 2.2Ghz, 4GB Ram, Snow Leo i Aperture na pokładzie |
    | Za barwy odpowiada EIZO S2243|

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    Co rozumiesz przez określenie "ostra"? Moją S30 kupilem wysylkowo i nie różni się od innych które mialem okazję używać w tym jedną na nikonie.
    No np dzisiaj testowałem jedną sztukę (więcej nie mieli) i front focus był tak olbrzymi że tylko na jednym zdjęciu znalazło się coś przypadkowo w miarę ostrego (kawałek statywu), reszta kadru nieostra...

Cóż widać bez wysyłki do kalibracji pewnie się nie obejdzie...

Uzależniony

Domyślnie

W fotojockerze mieli już dużo lepszą sztukę (czy to przypadek? już kilka opinii na forum trafiłem że stamtąd ludzie mają dobre obiektywy, inna dystrybucja?). Co sądzicie o tych samplach?

Wrzuciłem w jednym katalogu zupełnie nie ruszane (wszystkie suwaczki na 0) i trochę podostrzone (tak jak mam na defaulta ustawione odszumianie i wyostrzanie w lightroom).

http://www.wrzuta.pl/pliki/4M2Brdqxlb/

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W fotojockerze mieli już dużo lepszą sztukę (czy to przypadek? już kilka opinii na forum trafiłem że stamtąd ludzie mają dobre obiektywy, inna dystrybucja?). Co sądzicie o tych samplach?

Wrzuciłem w jednym katalogu zupełnie nie ruszane (wszystkie suwaczki na 0) i trochę podostrzone (tak jak mam na defaulta ustawione odszumianie i wyostrzanie w lightroom).

Dla mnie ok. Ja bralem swoja sztuke wlasnie w fotojokerze. Wiecej zdjec z mojej sigmy tutaj http://www.flickr.com/photos/rafalmazur/
    Zdjecia nie sa wyostrzane ! Jedynie lekko kontrast i ekspozycja.

Dziewie sie ze tak malo uzytkownikow canona posiada ten obiektyw. Jest rewelacyjny.
    Ostatnio edytowane przez maziboss ; 04-09-2008 o 15:05
    | Canon 40D | Canon 17-85mm f/4.0-5.6 IS | Canon 70-200f/4.0L | Sigma 30mm f/1.4 DC HSM | 2x PQI 8GB | fajna torba |
    | MacBook Pro 15,4" 2.2Ghz, 4GB Ram, Snow Leo i Aperture na pokładzie |
    | Za barwy odpowiada EIZO S2243|

Coś już napisał Awatar davnes
    Miasto
    Zator k.Oświęcim

Domyślnie

mam ten obiektyw i bardzo sobie go chwalę, w sklepie przy kupnie wybierałem z pośród kilku takich samych i stwierdzam ze nie mam żadnych problemów z FF Bf itp. jest dobra ostarośc od 1,4 nie jakieś mydło.jest ciut wolniejsza od canonów ale o wiele bardziej solidniejsza i w testach canon 28/1,8 ostro z nia przegrywa.
    Mam moją sigmę do sprzedania na gwarancji PL. gdyby ktoś chciał.(musze cos mieć pod FF przyszłościowo a ta jest pod aps-c typowo)
    patrze na świat poprzez jasne słoiki

Początki nałogu

Domyślnie

Swoja Sigme tez bralem w FJ, ale nie spodziewalbym sie aby przebierano w obiektywach. Przeciez z roznymi aparatami moze dzialac zupelnie losowo egzemparz ktory na danym korpusie zachowuje sie poprawnie. Nie wiem, moze mialem szczescie, kupilem pierwszy egzemplarz ktory mi dano - okazal sie dobry na moim korpusie oraz na aparacie brata [ rowniez 30d ]. Uzywalem go tez raz z 350d i rowniez bf/ff nie stanowily problemu.

Uzależniony

Domyślnie

Matt_K-K, Ja w końcu kupiłem kiedyś przez Internet i też jest ok, także pytanie dawno nieaktualne

40D, S30, F/1.4, ISO 400:

Ostatnio edytowane przez Sober ; 12-10-2009 o 12:21
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

hwat
    Guest

Domyślnie

Mam szybie pytanie do użytkowników woo.
    To mój pierwszy HSM - czy to norma że tak śmiesznie chrobocze przy ręcznym ostrzeniu? takie ciche pyku pyk? Jakby coś chrobotało w środku?

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

U mnie nic nie chrobotało..
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów