Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Nissin Di700 - padła po 1 dniu

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Nissin Di700 - padła po 1 dniu

Miałem nissana 622 mkII byłem zadowolony dlatego zdecydowałem się i kupiłem następną 866mkII tragedia do tego serwis jeszcze gorszy. 3 razy była w serwisie i za każdym razem odpowiedź „mimo długich testów lampa nie wykazała niezgodności….” Nigdy nie odpowiedzieli na konkretne wskazane dolegliwości. Ręce opadają już więcej nie kupię lampy firmy NISSIN. Rozmawiałem z dwoma osobami którzy również kupili tę lampę i potwierdzają problemy. Serwis wychodzi z założenie skoro błyska to jest sprawna szczęściarze ci którym lampa popsuła się i w ogóle nie działa wtedy serwis raczej nie zakwestionuje konieczności wymiany na nową oby w pełni sprawną.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez azimut Zobacz posta
    Witam,

Trzy dni temu kupiłem sobie lampę Nissin Di700.
    Ostrzegam więc forumowiczów przed zakupami w sieci Fotojoker.
    Każdy bez problemu znajdzie konkurencyjne sklepy gdzie klienta traktuje się poważnie również wtedy klient już towar kupił i ma z nim problem.
    Kolego piszesz o tym przypadku na kilku forach.
    Nie chce tutaj bronić fotojokera ale z tego co sie orientuje nie jest on importerem/ serwisantem nissina.
    Niezależnie od tego czy Twoja lampa zepsuła sie 3 dni czy 3 miesiące po zakupie powinieneś złożyć reklamacje.
    Twoja lampa trafi do serwisu i tam rozstrzygną sie jej losy.
    Oczywiscie mogłeś mieć pecha ale rownie dobrze mogłeś sam lampe uszkodzić o czym rozstrzyga serwis a nie sprzedawca w sklepie.
    Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale zastanów sie nad swoim roszczeniowym zachowaniem które na pewno nie pomaga w tej sytuacji.
    Szanuj ludzi..
    Pozdro.

Nie chcesz bronić Fotojokera? A ja miałem nie kontynuować tematu, ale skoro i tu już obrońcy FJ dotarli to napiszę:
    Otóż złożyłem reklamację w sklepie FJ. Obsługa sklepu przyjmując reklamację potwierdziła że lampa nie działa. Powiedziano mi ze w ciągu 14 dni będzie odpowiedź na reklamację. Po 10 dniach otrzymałem maila z działu logistyki FJ ze oni sprawdzili i lampa działa. Więc moja reklamacja została odrzucona! Mogę ją odebrać w sklepie. Jak widzisz, Twoje insynuacje że to ja popsułem lampę są bezpodstawne. Ale ta lampa nawet nie dotarła do serwisu Nissina bo dział logistyki FJ stwierdził że ona działa.
    Odpisałem więc że skoro obsługa sklepu FJ potwierdziła że lampa nie działa, a lampa nie była w serwisie, to ja odmawiam odebrania wadliwej lampy i sprawę zgłaszam do Inspekcji handlowej. Po dwóch dniach otrzymałem odpowiedź że FJ zgadza się na wymianę lampy na inny egzemplarz albo na dowolny inny produkt z oferty FJ.

Wkurzyli mnie w FJ tym jak mnie potraktowali, jedyna broń którą miałem przeciwko nim to opisać moją sytuację na forach, co im obiecałem o zrobiłem. Miałem rację i wywalczyłem swoje.
    A teraz może Ty wytłumaczysz po co skaczesz po różnych forach i próbujesz wybronić FJ. Po tym jak napisałem na nikoniarze że opisałem swoją przygodę również na canonboard już tu przyleciałeś aby mnie zaatakować? W ciągu roku jest to Twój drugi wpis na tym forum. Akurat opinia na temat FJ tak Cię zabolała?
    Nie tylko innych nie szanujesz, ale i sam siebie!
    C50d/ C15-85 3,5-5,6/ C85 1,8/

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Moze to jest osoba na uslugach fj

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów