Witam,

Trzy dni temu kupiłem sobie lampę Nissin Di700. Niestety długo się nią nie nacieszyłem, bo lampa pierwszego dnia użytkowania po zrobieniu kilkunastu błysków odmówiła posłuszeństwa. Przestała błyskać i tyle, mimo to że dioda gotowości świeciła na zielono.
Nie wiem czy jest to odosobniony przypadek i miałem po prostu pecha trafiając na felerny egzemplarz, czy też zdarza się to częściej bo wychodzą "choroby wieku dziecięcego" bo jest to nowy model.

Niestety sklep FOTOJOKER w którym ta lampa została kupiona, a do którego udałem się z reklamacją (po 3 dniach od zakupu) nie popisał się podejściem do klienta. Jak się okazało sieć Fotojoker traktuje swoich klientów jako potencjalnych oszustów. Najpierw wmawiano mi że mogą tylko przyjąć lampę do naprawy gwarancyjnej, kiedy jednak stanowczo oświadczyłem że chcę skorzystać z rękojmi i zwrócić towar bo nie jest on zgodny z umową, powiedziano mi że muszę złożyć reklamację i czekać na odpowiedź centrali do 14 dni! Jeżeli już centrala z łaski swojej zgodzi się uznać reklamację to będę musiał po raz kolejny jechać do sklepu (a mam kilkanaście km od domu) po zwrot pieniędzy. Ale to jeszcze nie jest takie pewne co centrala postanowi!
Ostrzegam więc forumowiczów przed zakupami w sieci Fotojoker.
Każdy bez problemu znajdzie konkurencyjne sklepy gdzie klienta traktuje się poważnie również wtedy klient już towar kupił i ma z nim problem.