Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Jaki laptop do edycji zdjęć?

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: Jaki laptop do edycji zdjęć?

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta

powodzenia
    Może forum Ładne rzeczy
    będzie bardziej przydatne ?
    Jak cos ja sie piszę na Klemensa maskotkę
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Uzależniony
    Miasto
    .

Cytat Zamieszczone przez canone Zobacz posta
    Szukam laptopa, którego wykorzystywać będę głównie do edycji zdjęć.
    Jaki padł wybór? Sam szukam czegoś do wstępnej oceny zdjęć na miejscu i nie mogę znaleźć nic sensownego w ograniczonym budżecie...

Wiecie co, ale to pytanie jest źle zadane, bo jak już to chodzi o program do edycji zdjęć a nie laptop...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Talking Odp: Jaki laptop do edycji zdjęć?

Pytanie było dobrze zadane - szukałem komputera . Zdecydowałem się na Dell XPS l521 z outletu brytyjskiego , dołożyłem do niego SSD Samsung i jest bardzo dobrze. Lightroom 5 działa szybko i pewnie , obraz bez zarzutu. No i komputer bardzo mi się podoba

Coś już napisał

odświeżam temat, jestem również na etapie szukania dotychczas miałem Samusnga r530 4gb ram, 500gb, Geforce310M, dual core 2x2.2, 15.6 1366x768. Ogólnie byłem z niego zadowolony, lecz obrabiając zdjęcia na LR5 wyskakiwały mi błędy odnośnie małej pamięci, lub jak zapisywałem zdjęcia musiałem długo czekać i również błąd, że nie można zapisać ponieważ mała ilość pamięci, musiałem wyłączyć i włączyć LR lub uruchomić ponownie lapa i mogłem zapisać 3-5 zdjęć i znowu to samo, aż nerwowo nie mogłem. Więc teraz chciałbym kupić coś do 1300-1500zł używanego priorytetem jest ram min 6g z możliwością rozbudowy dysk 500gb co polecacie? Obecny Samsung ma dziwną matrycę ponieważ świeci jasno, a kolory są jakieś dziwne. Brać 15.6 cali czy 17.3? Dodatkowo posiadam LG FullHD M237WDP

Za 1300-1500 nie kupisz niczego z naprawdę dobrą matrycą, także przy tym monitorze zakładam podpinanie na czas pracy. Idąc dalej, warto szukać czegoś wytrzymałego i z łatwym dostępem do podzespołów, a tutaj w sumie jest tylko jedna godna propozycja- HP EliteBook 8460p. Sam na takim pracuje (Core i5 + 8GB RAM + dysk SSD) i LR5 działa zacnie. Jak by było mało, to jeszcze 8GB dorzucisz.

Jak chcesz szukać dobrych matryc w laptopie, w przystępnym budżecie, szukaj 8740/8760 z matrycami FHD DreamColor. Lepiej dozbierać i kupić raz a dobrze...
    Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...

Coś już napisał

podejrzewam że ten NP-RF710-S05PL - SPECYFIKACJE | SAMSUNG jest lepszy parametrowo od twojego hp a mogę go mieć za 1200zł, więc chyba brać?

Gorsze podzespoły, a wykonanie w porównaniu do HP tragiczne... Tak jak mówiłem- w tym budżecie dobrej matrycy w 17calach nie znajdziesz (chyba że się trafi okazja miesiąca), więc podpinka pod zewnętrzny.
    Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez e4r5t Zobacz posta
    dotychczas miałem Samusnga r530 4gb ram, 500gb, Geforce310M, dual core 2x2.2, 15.6 1366x768. (.....) wyskakiwały mi błędy odnośnie małej pamięci
    Dlaczego w pierwszym ruchu nie rozszerzysz pamięci?
    System jest 32-bitowy, czy coś innego?

pozdro.,
    mxw.

Wysłano z D802-PL za pomocą Tapatalk2.
    pozdro.,
    m.

Coś już napisał

64 bit są, czyli jednak szukać coś z min 8gb?
    Kolego Kecaj dziennie widzę ok. 6 laptopów u klientów Ci co mają Hp głównie są pooklejane taśmami, zawiasy popękane, klawiatura w rozsypce, plastik połamany, a Ci co mają Samsungi z reguły są w całości Sam mam 4 lata taniego Samsunga i bateria trzyma mi ok2-3godz, a chodzi można powiedzieć, że 24/h wszystko całe i wygląda dość dobrze, a dobrze nie ma, bo często go gdzieś wożę Do tego brat również ma HP pavilion 3 razy wymieniał zasilacz, 2 razy baterie, przyciski odleciały z klawiatury, wentylatory chodzą raz ciszej raz głośniej jakby próbowały się kręcić i hamowały a jego kosztował 1000zł więcej od mojego Więc z Hp nie chcę mieć nic wspólnego

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów