Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Canon 1100D

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon 1100D

Cytat Zamieszczone przez canond1100 Zobacz posta
    Witam jestem tu nowy , dzisiaj zakupiłem lustrzanke Canon d1100 chciałbym poznać waszą opinie na temat tego aparatu.Wiem że jest wiele opinii w internecie ale chciałbym poznać takie dla mnie szczere od serca

Mam od 10 m-cy i sobie pstrykam ;-) Jak ktoś chce tanio, to nie będzie super, ale nie popadajmy w paranoje, że to padaka dla 8-latka. "Entry level" nie bęczie miał wodotrysków, tylko podstawowe funkcje, bo i tak większość kupujących używa "zielony kwadracik". Mniejszość (np. jak ja) kupuje ze względu na cenę i cieszy się, że może rozwijać umiejętności fotograficzne. Nie zarabiam na fotografiach, żeby kupować drogi sprzęt, a jednocześnie mam ograniczony budżet. 1100d posiada dużo zalet i nawet "kitem" można zrobić przyzwoite fotki. Jako pierwsza lustrzanka dla 16-latki będzie super. Jeżeli stwierdzi, że to jest to i będzie chciała na tym zarabiać w przyszłości, to otworzy dg sama kupi sprzęt z wysokiej półki. Wtedy już będzie wiedziała co potrzebuje i jak z tego korzystać. Chyba, że po miesiącu rzuci w kąt i zajmie się szydełkowaniem

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Wbrew obiegowym opiniom dla sporej części kobiet "wielkość ma znaczenie"
    Canony xxD działają na początek odstręczająco, zwłaszcza gdy jeszcze nie wiadomo dokładnie co z tego sprzętu można wycisnąć.
    Body klasy xxxxD/xxxD z kitem jest akceptowalne ze względu na wielkość i masę.
    Może ten 1100D spełni swoje zadanie wprowadzenia do lepszej fotografii pomimo, że optymalnym wyborem może i do końca nie jest.
    Mój kolega, skądinąd słusznej postury, odrzuca jako sprzęt wycieczkowy coś większego niż 1000D. Nie bo nie.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Mój kolega, skądinąd słusznej postury, odrzuca jako sprzęt wycieczkowy coś większego niż 1000D. Nie bo nie.
    Jakbym miał przejść dajmy na to łuk Karpat, to bym się dwa razy zastanowił, czy aby mam nie za ciężki sprzęt. Ale na wakacyjne wyjazdy, ludzie.... Kabura na pasie biodrowym i hajda w górki
    Ostatnio edytowane przez krakał ; 24-11-2013 o 20:10

Lustrzanka jest trendi. Tylko czasami młody fotoamator szybko traci zapał. Na wycieczki i sporadyczne pstrykanie polecam hybrydę Sony DSC HX300 za jedyne 1 600zł.

Pełne uzależnienie

Tylko czasami młody fotoamator szybko traci zapał.
    Dlatego warto było mu kupić co najmniej 5D mk III i dyplom na zachętę. Zdjęcia da się robić wszystkim, co jest przeznaczone do fotografowania.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mb...3hyzo1_500.jpg

Zdjęcia trzeba umieć robić. Nieważne czym.

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Dlatego warto było mu kupić co najmniej 5D mk III i dyplom na zachętę. Zdjęcia da się robić wszystkim, co jest przeznaczone do fotografowania.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mb...3hyzo1_500.jpg

Zdjęcia trzeba umieć robić. Nieważne czym.
    Akurat to zdjęcie pokazuje dobitnie jak ważne jest żeby być w odpowiednim momencie, tam gdzie trzeba. I fotkę można zrobić telefonem komórkowym.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Myślicie, że autor zdjęcia miał telefon komórkowy? Bo ja podejrzewam, że miał jakiegoś starego rzęcha bez autofokusu i punktowego pomiaru światła.
    Szkoda, że nie miał sześćsetpiędziesiątkide, bo wtedy byłoby to najlepsze zdjęcie w historii.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Czy nie można już tego wątku jakoś podsumować i zakończyć, bo robi się nieco złośliwie, a podobno chodzi ludziom o "pokój i czystą planetę".
    Kolega @cobalt niepotrzebnie się denerwuje, spokój ciała i ducha oraz rozsadek, bo stabilizacja nie wyrobi. Przecież to tylko nasze wspólne opinie.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 25-11-2013 o 10:29

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Jestem za. Może Kolekcjoner jako doświadczony czyściciel wyrzuci złośliwe posty (w tym mój) i zaczniemy młodemu człowiekowi radzić z sensem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Na wycieczki i sporadyczne pstrykanie polecam hybrydę Sony DSC HX300 za jedyne 1 600zł.
    To dopiero jest wyrzucanie pieniędzy w błoto - znacznie wygodniejszy do tego jest smartfon .
    Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Jestem za. Może Kolekcjoner jako doświadczony czyściciel wyrzuci złośliwe posty (w tym mój) i zaczniemy młodemu człowiekowi radzić z sensem.
    Wierzysz w cuda ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów