Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Zdjęcie cyfrowe => slajd

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mnie to potrzebne nie jest, ale mam wujka który prowadzi taki klub astronomiczny. Ma rzutnik i chciałby jakies zdjęcia z internetu powrzucać. Widzę ze nie wychodzi to najtaniej. Bede jeszcze szukał, przynajmniej wiem za czym sie rozglądać. Wielkie dzięki.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus
    Ma rzutnik i chciałby jakies zdjęcia z internetu powrzucać. Widzę ze nie wychodzi to najtaniej.
    I nie tylko o cene chodzi.
    Przeczytales szczegoly techniczne np na http://profiko.pl/ ?
    Minimum 181 dpi do slajdu 35mm (20x30cm) = 2172x1448 pikseli (ok 3 megapiksele) a i tu ostrzegaja ze jakosc bedzie kiepska.
    Ciezko znalezc juz takie zdjecie w internecie... a optymalne 345 dpi to jeszcze gorzej - samemu z 5D (ok 11 megapikseli) trzeba by zrobic.

Do zdjec z internetu to rzutnik multimedialny - kolory i ostrosc gorsze niz z klasycznych slajdow ale pikselozy chya da sie uniknac.

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

NIe chodzi tutaj o jakąś specjalnie wysoką jakość, ale o samą możliwość pokazania zdjęć.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredi
    Projekor drozszy, nie obsluzy slajdow ktore juz mamy oraz ma nieporownywanie mniejsza "rozdzielczosc". Dodatkowo zyskujemy zelatynowe kopie naszych zdjec, ktore przetrwaja kazda wypalona plyte, takze taka super-hiper-zloto-platynowa Tylko nie wiem jak jakosc, nigdy nie widzialem takiego slajdu robionego z pliku
    Czy przetrwają??? To włóż je na dwa dni do wody
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Theoo
    Czy przetrwają??? To włóż je na dwa dni do wody
    O... żaden problem, woda tego nie rozpuszcza.

Czy przetrwają? Zarysuj płytę i odczytaj zdjęcie. Kilkaset zdjęć nawet.
    Zarysuj negatyw, slajd - będziesz miał tylko rysę ale czytelny obraz pozostanie (-:

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek
    Czy przetrwają? Zarysuj płytę i odczytaj zdjęcie. Kilkaset zdjęć nawet.
    Mi sie udalo... i to nie tylko z jedna rysa i nie tylko jedna plyte. Czyzbys mial z tym jakis problem, czy tez sam nie probowales a tylko powtarzasz gdzies tam zaslyszane bajki?

Wiekszosc nowoczesnych odtwarzacy ma taka korekcje bledow ze z rysami sobie radzi. Najgrozniejsze sa plamy, przebarwienia czyli utrata warstwy "nosnej" a nie zarysowanie warstwy ochronnej.

W wyjatkowych przypadkach rysy mozna albo "zamalowac" (np gumka do scierania) albo warstwe ochronna mozna zeszlifowac szlifierka precyzyjna i rys nie ma, a uparciuchy zdejmuja zupelnie warstwe ochronna, pozostawiajac tylko warstwe nosna i pozbywaja sie tym sposobem rys - ale plytka raczej do jednorazowego odczytania by z niej backup zrobic.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Mi sie udalo... i to nie tylko z jedna rysa i nie tylko jedna plyte. Czyzbys mial z tym jakis problem, czy tez sam nie probowales a tylko powtarzasz gdzies tam zaslyszane bajki?
    Przepraszam, nie sprecyzowałem. Wszyscy sądzą lub są przekonani, że płyta jest podatna na zarysowania tylko od strony gdzie skrobie ją laser. zarysuj z wierzchu - wbrew pozorom właśnie górna warstwa płyty powininna być bardziej chroniona,
    Widywałem takich, co długopisem podpisywali płyty. A potem się dziwili (-:

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widywałem takich, co długopisem podpisywali płyty. A potem się dziwili (-:
    I znowu musze zaprezentowac swoje odmienne zdanie ale poparte dowodem. Siegnalem wlasnie po kilka plyt, ktore mam podpisane dlugopisem, w tym niektore nawet dosc stare. I sie jakos nie zdziwilem - dzialaja. Dopiero zdarcie/zniszczenie sporo wiekszego niz drapniecie dlugopisem, warstwy nosnej - powoduje uniemozliwienie odczytu.
    Czekam na kolejne pomysly 8)

Nie rozumiem czemu tak uparcie probujesz udowodnic nietrwalosc plyty CD podczas gdy tak nie jest?
    Albo czemu jako przykladu nie podasz po prostu kapieli w rozpuszczalniku? (tu strzelam bo nie probowalem)

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    I znowu musze zaprezentowac swoje odmienne zdanie ale poparte dowodem. Siegnalem wlasnie po kilka plyt, ktore mam podpisane dlugopisem, w tym niektore nawet dosc stare. I sie jakos nie zdziwilem - dzialaja. Dopiero zdarcie/zniszczenie sporo wiekszego niz drapniecie dlugopisem, warstwy nosnej - powoduje uniemozliwienie odczytu.
    Czekam na kolejne pomysly 8)
    Ech. Dobra, w ten sposób możemy dojśćdo złamania płyty i przecięcia kliszy.
    Albo spalenia jednego i drugiego. Wtedy obraz przestaje byc czytelny. Można też w mikrofali. Na płycie daje to nawet bardzo fajny efekt, kliszy - nie próbowałem.
    Dobra, niech Ci nie będzie - nie zdarzają się rysy na płytach, które nie spowodowały by braku niemożliwości ich nieodczytania (-:
    Mój EOT.

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Dobra, niech Ci nie będzie - nie zdarzają się rysy na płytach, które nie spowodowały by braku niemożliwości ich nieodczytania (-:
    O mamo... wiem, że zaprzeczenie zaprzeczenia jest zatwierdzeniem, ale nad tym trzeba trochę dłużej posiedzieć...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów