Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Przyzwoity standardowy zoom do 1k PLN

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Starachowice

Domyślnie Odp: Przyzwoity standardowy zoom do 1k PLN

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Marquez nie czytałem całego wątku... ale moim zdaniem kupując obiektywy pokroju tych o których mowa w pierwszym poście totalnie nic nie zyskujesz. Zostaw sobie Kita bo wbrew powszechnej opinii to dobry obiekty, a pieniądze przeznacz np na 35/2,0 28/1.8 zyskasz dużo więcej
    Chyba tak też postąpię, rzeczywiście nie ma sensu wykładać tyle pieniążków na zamiennik KITa skoro w użytkowaniu i jakości dla mnie, jako amatora będzie znikoma
    30D | C 50/1.8 | C 75-300/4.0-5.6 | Ciamciang 8mm/3.5 | Tami 90/2.8 | Helios-44M-4 | YN560II
    Moje wypociny na twarzoksiążce

Bywalec
    Miasto
    Kraków

C 15-85 raczej odpada, jak za tą cenę to trochę mało, zwłaszcza, że może wcale niewiele gorszą jakość uzyskam wspomnianym tańszym C 18-135. No i podobne światło.
    A czego Ci w nim brakuje, że mało? Że zoom krótszy? Przecież masz 75-300.... Z jakością, to 18-135 jest porównywalny ale w centrum kadru. Z boku już jest gorzej, a na długim końcu i z boku kadru - dużo gorzej. Światło owszem podobne. A różnica względem kita jednak ogromna - zarówno w wygodzie (zakres!), jak i jakości

--- Kolejny post ---

Co do 15-85 uważam, że to chyba najlepsze szkło pod cropa, tylko nieco "ciemne" i przy tym zbyt drogie.
    Zgadzam się, dlatego pisałem o mało śmiganej używce, nowy jest zdecydowanie za drogi. Nowe powinny chodzić za tyle, za ile można dostać na Allegro używany w dobrym stanie - powiedzmy 1800 zł. A używany powinien kosztować tyle, co nowy 18-135 IS USM. Wtedy to byłaby atrakcyjna alternatywa.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Starachowice

Cytat Zamieszczone przez krakał Zobacz posta
    A czego Ci w nim brakuje, że mało? Że zoom krótszy? Przecież masz 75-300.... Z jakością, to 18-135 jest porównywalny ale w centrum kadru. Z boku już jest gorzej, a na długim końcu i z boku kadru - dużo gorzej. Światło owszem podobne. A różnica względem kita jednak ogromna - zarówno w wygodzie (zakres!), jak i jakości
    Chodziło mi o to, że jak za tą cenę trochę to trochę no... ogólnie wydaje mi się, że może skok jakościowy jest no ale... i tak dla mnie, biorąc pod uwagę stosunek jakość/możliwości/cena lepsze będzie C 18-135/3.5-5.6, zwłaszcza, że używanego w dobrym stanie przy odrobinie szczęścia można wyrwać za 600 PLN.
    30D | C 50/1.8 | C 75-300/4.0-5.6 | Ciamciang 8mm/3.5 | Tami 90/2.8 | Helios-44M-4 | YN560II
    Moje wypociny na twarzoksiążce

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Niestety nowa wersja 18-135 z napędem STM jest droższa (bo nowsza), ale zapewne ceny niebawem spadną.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów