Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Przyzwoity standardowy zoom do 1k PLN

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Przyzwoity standardowy zoom do 1k PLN

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    a ja zapomniałem dodać, że kilka lat temu właśnie z 30d zakupiłem właśnie Sigmę 18-200 OS. Była to moja pierwsza cyfrowa lustrzanka i pierwszy do niej obiektyw. O ile 30d zagościł na chwilę dłużej, o tyle Sigmę bardzo szybko sprzedałem (i zamieniłem wówczas na Canona 28-135 IS). Naprawdę uważam, że połaczenie Sigmy i Canona, to najgorsze co można zrobić (piszę o zoomach, ze stałkami Sigmy nie miałem nic do czynienia). I przerobiłem to, jak wyżej pisałem, za własną kasę na własnej osobie - więc szczerze odradzam. W ogóle z biegiem tych kliku lat jednak stałem się zdecydowanym zwolennikiem szkieł systemowych. Mimo, że na poczatku też kombinowałem z obiektywami firm trzecich. Były to starcone pieniądze i przede wszystkim czas. Jedynym chlubnym wyjątkiem jest dla mnie Tamron 70-200 f/2.8, bo tak ostrego szkła nie trafiłem nigdy. Ale to zapewne przypadek.
    A mówilem/pisałem, że za chwilę wzrośnie zakres do 200 mm. Co do sigmy 18-200 to chwalę ją sobie, jako tanie spacerowe szkło, ale tą nową wersję 18-200/3,5-6,3 II DC OS HSM. Nie jest to mistrzostwo świata, wiadomo na dłuższym końcu wypada przymykać, ale to niewielki obiektyw z dobrą stabilizacją i szybkim HSM. Wiadomo tylko, że taka trochę "tanizna", przy czym dobry zakres użytkowy do 135. Czyli i tak wychodzi, że Canon 18-135 STM jest dobrym wyborem.

dopisałem test z optycznych

http://www.optyczne.pl/251.1-Test_ob...SM-Wstęp.html

--- Kolejny post ---

Co do 15-85 uważam, że to chyba najlepsze szkło pod cropa, tylko nieco "ciemne" i przy tym zbyt drogie. Jednak obrazki z niego są świetne.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 21-11-2013 o 14:30

Uprawnienia umieszczania postów