Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Sakwy do obiektywów

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Sakwy do obiektywów

ja polecam think tanksa. jeżeli chodzi o strach przed wypadnięciem sprzętu, to przy lens changer'ach(mam elementy jeszcze ze starego zestawu, ponieważ swoje, łącznie z plecakiem, kupiłem 5 lat temu), można szybko ściągnąć sznurkiem "przysłonę" sakwy i ją zamknąć. działa to identycznie jak w workach na magnezję. i tak jak pisałem - mam je 5 lat, dalej się trzymają bardzo dobrze.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Mam, uzywam i moge polecic reporterstrapa.

Cytat Zamieszczone przez fhumargo Zobacz posta
    Mam te najmniejsze camrock. Kupiłem w infoto osobiście bo mieszkam w Łodzi po 17zl. Tanie jak barszcz a wykonanie OK.
    Weszły obiektywy canona: 10-22 oraz 50/1,4 z osłoną przeciwsloneczną bez zdejmowania.
    witam.
    czy do tej sakwy zmieścił się 10-22 z osłoną czy tylko canon 50 1.4 z osłoną ?
    pozdrawiam
    Paweł

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Witam.
    Mam pytanie do użytkowników pokrowców na obiektyw Reporter.
    Planuję zakupić 2 sakwy Reporter S2 Do użytku głównie w kościele (ślub itp.) z obiektywami 24-105L, 85 1.8, 35 2.0 IS, może Sigma 17-35.
    Czy zakup pokrowców jednego rozmiaru "S2" jest dobrym pomysłem?
    Będzie to w miarę wygodne w użytkowaniu?
    A może na mniejsze obiektywy kupić "S1" jednak wtedy nie będę mógł używać ich zamiennie ze wszystkimi szkłami.
    Ostatnio edytowane przez tlustyx ; 31-03-2015 o 13:29
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Nikt nic nie doradzi
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Wiadomo, że lepiej S2 większą wersję bo ona wielce większa na pasie nie jest. PYtanie tylko czy taki sposób zamykania/otwierania pokrowca na obiektywy Ci będzie odpowiadać?
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    ... PYtanie tylko czy taki sposób zamykania/otwierania pokrowca na obiektywy Ci będzie odpowiadać?
    Myślę, że tak. Inne jakie znalazłem są na zamek lub rzepę i wydaje mi się, że ich otwieranie/zamykanie będzie zbyt głośne.
    Moje fotki Moje fotki II

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    ja polecam think tanksa. jeżeli chodzi o strach przed wypadnięciem sprzętu, to przy lens changer'ach(mam elementy jeszcze ze starego zestawu, ponieważ swoje, łącznie z plecakiem, kupiłem 5 lat temu), można szybko ściągnąć sznurkiem "przysłonę" sakwy i ją zamknąć. działa to identycznie jak w workach na magnezję. i tak jak pisałem - mam je 5 lat, dalej się trzymają bardzo dobrze.
    No właśnie ThinkTank. Dobre sakwy, tylko dość drogie. Kolega namawiał mnie na zestaw 3 sakw miękkich z klapką na górze. Super sprawa, bo nie zajmują dużo miejsca gdy są puste. Nie są to typowe okrągłe sakwy tylko raczej miękkie "worki".
    Nie kupiłem i żałuję, bo bałem się co będzie się działo w deszczu, a i tak używam swoich tanich Camrocków tylko na hali . Do szybkiej zmiany obiektywów jednak te miękkie ThinkTanki są o klasę lepsze.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Witam,

Jak wygląda kwestia kompatybilności sakw i pasów różnych producentów (szczególnie Reporter i Think Tank)?
    Znalazłem posty na temat używania pasów Reportera z sakwami Camrocka. Sam Camrock w opisach podaje kompatybilność z kilkoma systemami, jednak ani Reporter ani Think Tank się na nich nie pojawia. Czy wybierając pas skazuję się na ich sakwy? Czy któryś z producentów jest w tej materii bardziej elastyczny niż inni?

Czy przesuwanie sakw po pasie to jakaś unikalna cecha TT (który mocno się tym chwali), czy inne systemy działają na podobnej zasadzie?

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Mała wycieczka po sklepach (udało mi się obejrzeć Lowepro, Reportera i Think Tanka) i już w zasadzie wszystko jasne. Przesuwanie sakw na pasie to cecha TT. I tu pytanie do osób ich użytkujących... czy takie podejście ma sens w praktyce czy jest to tylko marketing?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów